wbeSK Beveren
cluClub Brugge
0-2
90+4' Noa Lang
Datum: 06/02/2021 18:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Freethiel
Noa Lang wijst Club Brugge met twee treffers andermaal de weg tegen Waasland-Beveren

Waasland-Beveren - Club Brugge: 0-2

Noa Lang wijst Club Brugge met twee treffers andermaal de weg tegen Waasland-Beveren

Een klasseflits van Noa Lang bracht Club Brugge al vroeg op voorsprong tegen Waasland-Beveren. De landskampioen haalde nadien de voet van het gaspedaal en speelde allerminst indrukwekkend. Waasland-Beveren was niet bij machte om hiervan te profiteren. Diep in blessuretijd maakte Lang er nog 0-2 van.

Twaalf minuten. Zolang kon Waasland-Beveren de schijn ophouden tegen Club Brugge. Noa Lang, niet toevallig hij, begon aan een avondwandeling dwars door de Wase defensie. De Nederlander ontweek enkele snedige tackles en knalde de 0-1 droog en hard tegen de touwen. De 21-jarige flankaanvaller was zaterdag bij momenten ongrijpbaar.

Na de openingsgoal liet de landskampioen het tempo zakken, maar het liet Waasland-Beveren niet in de wedstrijd komen. Ruud Vormer werd in het straatje gestuurd, maar talmde te lang. Voor het overige raakte Club Brugge niet aan kansen tegen een erg defensief Waasland-Beveren.

Vijf Belgen-vijf Nederlanders

Eduard Sobol was doorgaans de vrije man bij Club Brugge. De Oekraïner grossierde in slechte inspeelpasses. Net als Okereke speelde Sobol (andermaal) niet op het niveau van zijn ploegmaats. Het was dan ook weinig verrassend dat Philippe Clement hen bij de rust in de kleedkamers hield. Denswil en Chong waren hun vervangers, waardoor Club Brugge de tweede helft aanvatte met vijf Nederlanders en vijf Belgen tussen de lijnen.

Langs de zijlijn begon zich te ergeren aan het spel van zijn elftal. "Keep the tempo high" en "faster" galmden doorheen de kille Freethiel. Waarom niet in het Nederlands, maar dit terzijde. Club Brugge had het geluk dat de hekkensluiter niet bij machte was een aanval in elkaar te knutselen.

Op het uur vergat Club Brugge de match in een definitieve plooi te leggen. Vormer zonderde Bas Dost, die niet in zijn sas was, alleen voor Jackers af. De spits besloot op de doelman en lepelde de herneming onbegrijpelijk over het doel. Niet veel later knalde Vanaken na een vloeiende combinatie voorlangs.

En Waasland-Beveren? Pas halfweg het tweede bedrijf konden zij de neus eens aan het venster steken. Mandjeck mocht oprukken en knalde vanop de rand van de zestien net naast het doel van Simon Mignolet, die tot dan werkloos moest toekijken. Een doelpunt van Frey werd terecht afgekeurd voor een voorafgaande overtreding. De Zwitser deed wat hij kon, maar hij stond al te vaak op een eiland voorin.

In de slotfase hield Jackers met een knappe voetveeg Noa Lang van zijn tweede treffer van de avond. Ook Chong verzuimde om de wedstrijd dood te maken. Zo zwoegde Club Brugge zich naar een nieuwe driepunter. Diep in blessuretijd zorgde Noa Lang met een knal in de bovenhoek alsnog voor de 0-2.

Hoe dan ook, opdracht volbracht voor Club Brugge, dat voor de achtste keer op rij wint in de Jupiler Pro League. Met een voorsprong van zeventien punten kunnen Philippe Clement en co vanuit de zetel toekijken hoe dichtste concurrenten Antwerp en KRC Genk het er zondag van afbrengen. Als er al gevoetbald wordt.. .

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
1 Jackers Nordin 90' -
4 Mandjeck Georges 76' -
5 Bastians Felix 90' -
6 Bertone Leonardo 90' -
9 Faucher Jordan 90' -
12 Albanese Alessandro 67' -
15 Wuytens Dries 90' -
26 Vukotić Aleksandar   90' -
37 Vieira Miguel   85' -
52 Schrijvers Jur 76' -
99 Frey Michael 90' -
  Bank G Beoordeel
Heltne Nilsen Sivert 14' -
Cijntje Jeremy -  
7 Wiegel Andreas 14' -
10 Sinani Daniel 23' -
11 Efford Joseph 5'  
18 Heymans Daan -  
21 Lathouwers Bill -  
23 Leuko Serge -  
44 Gabriel Brent -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
2 Sobol Eduard A 45' -
5 Kossounou Odilon 90' -
10 Lang Noa ⚽ ⚽ 90' -
20 Vanaken Hans 71' -
21 Okereke David 45' -
25 Vormer Ruud 86' -
26 Rits Mats 90' -
29 Dost Bas 71' -
44 Mechele Brandon 90' -
77 Mata Clinton 90' -
88 Mignolet Simon 90' -
  Bank G Beoordeel
Denswil Stefano 45' -
Chong Tahith 45' -
Dirar Nabil -  
3 Balanta Eder 4'  
15 Mitrović Matej -  
18 Ricca Federico -  
22 Horvath Ethan -  
27 Badji Youssouph 19' -
90 De Ketelaere Charles 19' -
91 Lammens Senne -  
Herbeleef SK Beveren - Club Brugge