'In Youth We Trust': 17-jarige verdediger tekent eerste profcontract met Anderlecht

Kenny De Block
| 4 reacties
'In Youth We Trust': 17-jarige verdediger tekent eerste profcontract met Anderlecht
Foto: © photonews

De 17-jarige Amando Lapage heeft zonet zijn eerste profcontract bij Anderlecht getekend. De verdediger speelt sinds zijn zevende in de jeugdreeksen van de recordkampioen en maakt nu de overstap naar de eerste ploeg.

Anderlecht speelt de laatste weken met meer jeugdspelers uit de eigen opleiding (Amuzu, Delcroix, Kana, Anrstad, Yari...). En het blijft geloven in jonge voetballers. De Belg Amando Lapage tekende zonet een eerste profcontract tot 2024 met de Brusselaars.

Amando kwam op 7-jarige leeftijd aan bij Anderlecht en doorliep alle jeugdreeksen. Hij speelde het afgelopen seizoen zowel bij de U18 als bij de U21 van Robin Veldman. RSCA-legende Paul Van Himst is de grootvader van de jonge verdediger.

"Amando werd gaandeweg omgevormd van een middenvelder naar een verdediger, een positie waar hij nog mensen op kan verrassen. Hij beschikt al over een sterke sprongkracht, anticipatie en een goede inspeelpass en heeft nog een interessante marge voor verbetering", zegt Jean Kindermans, hoofd van de RSCA Belfius Academy.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties