Technisch directeur KV Mechelen gebruikt duidelijke taal voor de spelers: "Zoiets kan niet!"

Technisch directeur KV Mechelen gebruikt duidelijke taal voor de spelers: "Zoiets kan niet!"
Foto: © photonews

KV Mechelen leek de voorbije weken op een uitgeblutst team. Malinwa moet de bekerfinale nog spelen, maar de competitie lijkt de spelers niets meer te interesseren. Voor technisch directeur Tim Matthys is de maat vol.

KV Mechelen slikte maar liefst 14 doelpunten en scoorde zelf 3 keer in de laatste vijf matchen. Meer nog, er zat amper bezieling in het team. Matthys laat weten dat de maat vol is en dat er in de laatste twee matchen voluit moet gegaan worden. 

Tegen Gent verwacht hij een serieuze reactie. "Het is onze laatste thuismatch. Is het niet voor henzelf dat de spelers het doen, dan wel voor de fans", zegt hij in HLN. "Ik heb nu het gevoel dat de spelers te voorzichtig zijn. Niemand wil de bekerfinale missen. Is het nu bewust of onbewust — dat laat ik in het midden — maar de jongens missen intensiteit."

Volgens Matthys spelen ze op halve kracht. "Zoiets kan niet. Je kan niet week na week verliezen en dan plots top zijn in de bekerfinale. Al besef ik wel dat een speler zich voor één match kan opladen. Maar... (denkt na) Zeg nu zelf. Week na week slaag krijgen, is niet de ideale voorbereiding."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties