Antwerp of Union zondag? Brusselaars hebben veel troeven om The Great Old pad in de mand te zetten

Antwerp of Union zondag? Brusselaars hebben veel troeven om The Great Old pad in de mand te zetten
Foto: © photonews

Zondag wordt mogelijk de titelstrijd beslist. Als Antwerp thuis wint van Union is het kampioen. Maar de Brusselaars gaan dat niet zomaar laten gebeuren. Onze redactie had verschillende argumenten voor de ene of de andere ploeg.

Waarom Antwerp?

  • The Great Old berichtte maandag al dat de Bosuil volledig uitverkocht is voor de match. Uiteraard niet verrassend, ze hadden hem drie keer kunnen vol steken. Het zal een heksenketel worden. En u weet wat er dan allemaal kan gebeuren. Vraag het maar aan Club Brugge, dat een dikke week geleden er nog 0-2 voorstond.

  • Antwerp gaat zich deze keer niet laten verrassen. Mark van Bommel zal zijn ploeg klaar hebben, mentaal en fysiek. Toby Alderweireld zal de rust in de kleedkamer behouden en de koppen in dezelfde richting krijgen. Hij benadrukte al dat de nederlaag in Jan Breydel een 'accident de parcours' was en zal zijn ploegmaats daar ook van overtuigen. Zondag zullen ze het mes tussen de tanden hebben. 

  • U mag er zeker van zijn dat Paul Gheysens nog een mooie bonus aan het behalen van de titel zal hangen. De eigenaar/voorzitter snakt naar de erkenning van topploeg en een aanvulling van het palmares onder zijn bewind. 

  • Antwerp won al twee keer eerder dit seizoen van Union op de Bosuil. In augustus walsten ze nog over de Brusselse falanx en in de halve finales van de beker haalde Antwerp het na strafschoppen. Dat vertrouwen hebben ze alvast.

Waarom Union?

  • Union is een ploeg die er alles aan doet om een resultaat te halen. Het moet niet mooi zijn, het mag zelfs ronduit enerverend zijn, als er maar gewonnen wordt. Er lopen genoeg jongens rond die een tegenstander uit zijn spel kan halen. Denk maar aan Burgess, Lazare en Teuma.

  • Union heeft dit seizoen ervaring opgedaan met dergelijke matchen. In Europa speelden ze topmatchen onder grote druk en in stadions waar de fans voor vuurwerk zorgden. En toch haalden ze het keer op keer.

  • Antwerp is defensief niet meer zo solide en bij de Brusselaars lopen er wel een paar jongens rond die een doelpunt kunnen maken. Als het middenveld van Antwerp zondag niet heel nauwkeurig is met de bal, gaat de verdediging zware problemen krijgen. 

  • Union oogt frisser op dit moment. Nochtans hebben ze een pak meer wedstrijden gespeeld en Karel Geraerts roteert niet veel. Maar hun fysieke kracht is hun sterkte. Kan Antwerp zondag dat energieniveau matchen? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties