Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Genk wint in extremis van Lokeren
Anthony Van der Planken

Genk heeft vanavond op het nippertje de drie punten thuis gehouden. De Limburgers klopten Lokeren met 2-1.

Genk startte goed aan de wedstrijd en creëerde meteen enkele leuke kansjes. In de eerste tien minuten was De Camargo al twee keer gevaarlijk. Ook De Condé was er dicht bij, maar zijn bal hobbelde net naast. Lokeren reageerde meteen via Tailson. De Braziliaan kwam plots oog in oog te staan met Jan Moons, maar zijn lob ging net naast. Ook Kristinsson kwam nog dicht bij een doelpunt, maar scoren lukte niet. Nog voor de rust scoorden ook Claessens en De Camargo ei zo na.

Vlak na de rust werd er wel meteen gescoord. Na balverlies van de Genkse aanval zette Lokeren een scherpe counter op. Van uit een erg scherpe hoek legde Tailson de bal binnen. Lokeren leek lange tijd op de zege af te stevenen, want het hield het slot goed op de deur. Ademilson kwam zelfs nog erg dicht bij de 0-2. Genk wist geen raad meer, tot grote ergernis van het publiek, dat het fluiten niet naliet. Vijventwintig minuten voor het einde veranderde dat fluiten in gejuich na een misverstand in de Lokerse verdediging: Conté hinderde zijn doelman op een schot van Solley, zodat Lazic het schot moest lossen. De ingevallen Vandenbergh strafte dat meteen af. Genk ging op zoek naar de winnende treffer. De Camargo kreeg zo een uitstekende kans, maar knalde vlak voor doel over.

Een kleine tien minuten voor het einde gebeurde het dan toch. Genk kreeg een betwistbare hoekschop en benutte die kans ook: Claessens kopte binnen en legde de 2-1 eindstand vast. De 2-2 zat er wel nog in, want een knappe kopbal van Tailson belandde nog op de paal.