Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard wint zuinig van Lokeren
Dieter Arens

Standard heeft nipt Lokeren kunnen verslaan met 1-0 cijfers. Het enige doelpunt van de partij werd na amper 9 minuten gescoord door Sambegou Bangoura.

De eerste helft verliep evenwaardig met kansen voor beide ploegen. De eerste goede kans van de partij was voor Lokeren. Gretarsson haalde hard uit maar Deflandre kon de bal van de lijn wegwerken. Meteen daarna volgde een goede aanval van Standard. Leonard gaf een goede voorzet en Bangoura kon de bal voorbij doelman Lazic werken, 1-0. Lokeren was niet aangedaan en prikte af en toe gevaarlijk tegen met kansen voor Tailson en Hendrickx. 1-0 was de ruststand.

Na de rust waren de betere kansen voor Standard. Bangoura kopte een goede kans tegen de paal. Verder controleerde de Luikenaars de partij die langzamerhand doodbloedde.

Het is voor Standard hun eerste thuiszege van het seizoen.