Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Club Brugge vernedert Standard
Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft op het veld van Standard Luik haar goede vorm bevestigd. De bezoekers wonnen met 1-4.

Na drie minuten pakte Sergio Conceiçao uit met het eerste schot binnen het kader. Tomislav Butina had echter geen problemen met het trainingsballetje van de Portugees. Twee minuten later was het Club Brugge dat een kans kreeg. Na wat gestuntel in de Luikse defensie kwam de bal terecht bij Peter Van der Heyden, die de bal via Vedran Runje in het zijnet zag vliegen. Standard kwam daarna even opzetten, maar het waren toch de bezoekers die de score wisten te openen. De Rouches flirten gedurende de hele openingsfase met de buitenspelval. Balaban wist daarvan perfect te profiteren: de Kroatische topscorer trapte een voorzet van Maertens na een knappe controle in de hoek van het doel. Standard reageerde meteen. Tchité zorgde al gauw voor de gelijkmaker. Ook dat doelpunt mocht gezien worden. Walasiak bracht met een uitstekende assist de bal voor doel, waarna de spits Butina wist te verschalken.

Luttele minuten later scoorde
Nastja Ceh ei zo na de 1-2. Het schot van de Sloveen belandde echter op de kruising. Sclessin riep haar spelers massaal naar voren, iets wat ook lukte. Toch slaagden de Rouches er niet in om het Brugse geheel te ontmantelen, zodat beide ploegen met een logische 1-1 mochten gaan rusten.

Na de rust kwam Standard opnieuw opzetten. De thuisploeg kende echter geen geluk, want de paal belette een doelpunt van Tchité. In de rebound knalde
Karel Geraerts nipt naast. De Rouches weigerden de kansjes die ze kregen af te maken, waarna het spreekwoordelijke deksel volgde: Englebert wist te scoren, nadat Gert Verheyen het leer perfect voor zijn voeten gelegd had.

Na de 1-2 waren de Rouches niet bij machte om nog iets aan de achterstand te doen. Verder dan een kans voor
Curbelo kwam men niet. Butina bracht met de voet redding op de inzet van de Zuid-Amerikaan. Tien minuten voor het einde besliste Englebert de wedstrijd definitief. De middenvelder scoorde opnieuw op aangeven van Verheyen. In de slotfase kregen Victor, Verheyen en Rozehnal nog goede kansen, maar het zat hen alledrie niet mee. Timmy Simons kende meer geluk. De international benutte een penalty, die na een fout van Dragutinovic op Lange gegeven werd. Zo kwamen op Sclessin alsnog de zeer duidelijke 1-4 cijfers op het bord.

Club Brugge blijft zo soeverein aan kop. De Bruggelingen hebben onderhand een voorsprong van twaalf punten op Standard.