Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Lotto Park
Anderlecht klopt ook Lokeren
Anthony Van der Planken

Anderlecht heeft een uitstekende zaak gedaan dit weekend. De Brusselaars wonnen thuis met 2-0 van Lokeren, waardoor men ofwel inloopt op Club Brugge, ofwel uitloopt op Standard. Of misschien allebei?

De eerste kans kwam er na goed vijf minuten voetballen. Lovré haalde eens stevig uit, maar zag zijn inzet gestopt worden door Milojevic. Enkele minuten later was Tihinen er dicht bij, maar zijn kopbal vloog enkele centimeters over de lat.

Anderlecht bleef kansen krijgen, maar het duurde tot de 28e minuut eer er ook gescoord werd. Christian - “Ik ben klaar voor een stap hogerop” - Wilhelmsson was de gevierde doelpuntenmaker. De Zweed duwde een voorzet van landgenoot
Zetterberg al glijdend in doel.

Op slag van rust had het 2-0 kunnen staan, ware het niet dat de paal een treffer van
Nenad Jestrovic verhinderde. Ondertussen toonde Milojevic ook nog eens zijn klasse op een inzet van Mbo Mpenza.

Meteen na de koffieklets zorgde
Aristide Bancé voor enige beroering bij het thuispubliek. De boomlange aanvaller stond bij een corner helemaal vrij, maar slaagde er toch niet in om zijn kopbal te kadreren. Een onbegrijpelijke misser, die Lokeren de gelijkmaker koste.

Het spel van Anderlecht van in de tweede helft was heel wat minder dan dat van voor de rust. Toch werd het al gauw 2-0. Na twee strafschopfouten op Wilhelmsson, besloot scheidsrechter
Braamhaar in de 68e minuut een penalty te fluiten voor een fout op Jestrovic. De Joegoslaaf zette de elfmeter zelf om.

Het bleef uiteindelijk bij 2-0. Anderlecht komt zo op drie punten van competitieleider Club Brugge, dat morgen aantreedt tegen Standard. De Rouches moeten dan trachten om de kloof op Anderlecht weer te verkleinen tot vijf punten.