Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Lotto Park
Anderlecht kan niet winnen tegen Lokeren
Thomas Dubois

Anderlecht kwam vrijdagavond thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lokeren. De Brusselaars kwamen al vroeg op achterstand na een own-goal van Tihinen. Even ervoor ging Frutos al naar de kant met een blessure. Kort voor rusten kwam Anderlecht op een diefje gelijk dankzij Akin. In een saaie tweede helft kon het niet meer scoren en zo pakt Lokeren punten af van Standard, Club Brugge en nu dus ook Anderlecht. Standard kan zaterdag naderen tot op één punt.

Lokeren begon aan de wedstrijd zonder Van Handenhoven, Gretarson, Drulic en Doba. Anderlecht begon met het elftal dat vorige week Club Brugge knock-out sloeg. De wedstrijd begon dramatisch voor Anderlecht. Het zag al vlug topspits Nicolas Frutos uitvallen met een blessure. Hij moest na tien minuten vervangen worden door Mbo Mpenza. En tot overmaat van ramp kwam het even later 0-1 achter. Bouchouari kon een voorzet op de slof nemen en die belandde via Tihinen in doel. Meteen een opdoffer voor Anderlecht dat na het uitvallen van Frutos op zoek moest naar het juiste systeem.

Anderlecht had op het halfuur ook geluk dat Bancé het torinstinct van de afgelopen weken even kwijt was. Zijn schot ging maar nipt naast. Kort voor de rust kon Anderlecht toch eens dreigen en het was meteen raak. Zetterberg kreeg de bal tot bij Serhat Akin, die El Mouataz uitkapte en in de verste hoek binnen schoot. Milojevic had geen schijn van een kans en zo gingen beide ploegen met 1-1 de rust in.

De tweede helft begon heel gezapig en tempoloos. Het eerste vernoembare feit van de tweede helft was er op het uur. Serhat met de schwalbe na een tackle van Doll en Allaerts trekt consequent geel. Zo kabbelde de wedstrijd maar verder, Anderlecht kreeg het tempo niet omhoog en Lokeren was tevreden met een puntje. Uit het niets kwam Anderlecht dan toch plots opzetten. De vrije trap van Zetterberg belandde op de lat. Anderlecht probeerde via een slotoffensief alsnog te winnen maar onder meer Mpenza miste. Zo eindigde de wedstrijd dus op 1-1. Standard krijgt morgen de kans om dichterbij te sluipen. Als het thuis wint van Moeskroen, komt het op één punt van Anderlecht. [AN]