chaCharleroi
cerCercle Brugge
Datum: 09/03/2024 18:15
Speeldag: Speeldag 29
Charleroi mist penalty maar zorgt er wel voor dat Cercle Brugge dure punten laat liggen in strijd voor top 6

Cercle Brugge is er niet in geslaagd om de volle buit te pakken in Charleroi. Na een halve wedstrijd met 10 te moeten spelen en een strafschop tegen te krijgen, hield Cercle het op een 0-0 tegen de Zebra's.

Vorige week verloor Cercle Brugge nog van rechtstreekse concurrent KV Mechelen maar dat was zonder topschutter Denkey en aanvoerder Thibo Somers. Zij maakten op Mambourg wel hun rentree voor de vereniging.

Cercle baas

Charleroi kwam als beste uit de startblokken en toonde het meeste initiatief maar zonder kansen af te dwingen. Aan de overkant wist Cercle wel meteen voor doelgevaar te zorgen. Een corner werd niet goed weggewerkt waardoor Felipe Augusto kon koppen maar hij deed dat over.

Charleroi Cercle Brugge
© photonews

Enkele minuten later kwamen de bezoekers opnieuw opzetten, ditmaal via een flits van Minda. Hij besloot om vanuit een scherpe hoek te trappen maar via Koffi en de paal ging het schot naast.

Rode kaart

De wedstrijd was niet van een hoogstaand niveau maar vlak voor rust was er toch nog even opwinding toen Badji werd diepgestuurd met een lange bal. Hij kroop voor Popovic en ging richting doel waardoor de vedediger aan de noodrem trok. Popovic kreeg rood en Charleroi een vrije trap. Die trapte Ilaimaharitra staalhard tegen de kruising.

© photonews

Strafschop

Hoewel Cercle na de rust met tienen de meeste intentie naar voor toonde, was het op het uur bibberen wanneer Utkus Petric neertikte. Voor de eerste keer dit seizoen kreeg Cercle een strafschop tegen maar Warleson hield hen in de partij door de juiste hoek uit te kiezen en de elfmeter van Ilaimaharitra te stoppen.

© photonews

Cercle slaagde er niet in om Koffi aan het werk te zetten. Charleroi kwam er enkele keren goed uit met een prachtige crosspass vanop rechts richting de 16 maar het was ook aan die kant van het doel vaker net niet dan net wel waardoor beide ploegen niet tot scoren kwamen.

In de allerlaatste seconde kreeg Lopes Da Silva nog de ultieme kans om Cercle op voorsprong te trappen maar Koffi smeet zich voor de bal en stopte de poging van dichtbij.

Charleroi staat zo drie punten boven de degradatiestreep maar OH Leuven moet zondag nog aan de bak. Cercle Brugge laat dure punten liggen in de strijd voor de top 6. Hoe duur zal afhangen van de resultaten van Genk en Gent zondag.