Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Daknam
Club Brugge onderuit tegen tien
Dirk Pieters

Club Brugge moest zondagavond aan de bak tegen Lokeren. Geen simpele opdracht voor de ploeg van Emilio Ferrera. Dat was ook aan de uitslag te zien. Club Brugge verloor tegen tien man. In een turbulente wedstrijd trok de ploeg van Rudy Cossey aan het langste eind.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Mady, die net iets sneller op de bal was dan Ishiaku, speelde de bal in eigen doel: 0-1. De actie begon bij Yulu-Matondo en Englebert. Na twaalf minuten ook de eerste tegenslag voor Club Brugge. Ishiaku moest naar de kant met een blessure. In zijn plaats kwam aanvaller Bosko Balaban. Net na de wissel kregen de bezoekers een tweede opdoffer te verwerken. Camara kreeg de bal van Kristinsson en schoot de bal beheerst binnen: 1-1. Iets over het halfuur liet Balaban zich een eerste keer zien. De spits schoot de bal in de handen van Lazic. Enkele minuten later kreeg Lokeren dé kans om op voorsprong te komen, maar Kristinsson schoot een penalty op Stijn Stijnen. Scheidsrechter Gumienny, die vorige week tegen Antwerp ook al twee keer rood trok,viel ook nu opp. Mady, de maker van het eigen doelpunt, mocht vlak voor de rust gaan douchen na een fout op Blondel. De 1-1 was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft kreeg Club Brugge meteen een strafschop. Ook Balaban kon de elf meter er niet in schieten. Tot op het uur was er veel middenveldspel, maar dan schoot Camara onverwacht en van heel ver de bal over Stijn Stijnen: 2-1. Dat was meteen het tweede doelpunt van Camara. De bezoekers reageerden meteen. Vermant schoot, via de hakken van Doll, de gelijkmaker op het bord: 2-2. Met nog een kwartier te gaan, kwam Lokeren opnieuw op voorsprong. Dit keer schoot Kristinsson een vrije trap mooi in doel voorbij Stijnen: 3-2. In de slotfase probeerde Club Brugge nog iets terug te doen, maar de tien spelers van Lokeren hielden stand. [AN]