Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Genk kopje onder in Charleroi
Yves Dekoning

Leider Racing Genk is tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In Charleroi was de wedstrijd na 47 minuten al gespeeld. Het werd uiteindelijk 4-1 in de topper.

Bij Racing Genk ontbraken Tom Soetaers en Wouter Vrancken door schorsing. De Limburgers hadden het lastig op een drassig veld. Na amper drie minuten spelen stonden ze al 1-0 in het krijt. Fabien Camus wist zich knap door te zetten en Logan Bailly sloeg de bal mis. Genk probeerde terug te slaan, maar slaagde er nauwelijks in de eenzame Kevin Vandenbergh te bereiken. Vlak voor rust liepen de Zebra's via Orlando Dos Santos Costa zelfs uit tot 2-0. Hij kopte binnen na een snelle uitbraak van Frank Defays

Meteen na de koffie werd het zelfs nog erger voor Genk. Na een dubbelpass met Julien Guerenne mocht Camus alleen op Bailly af. Hij rondde de jonge keeper en bracht zo de score op 3-0. In de 68ste minuut zorgde Camus alweer voor gevaar. Bailly kon de bal nog keren, maar Abdelmajid Oulmers werkte de rebound tegen de netten. Dit kwam hard aan bij de leiders en even later kookte bij Thomas Chatelle het potje over. Hij mocht met rood een kwartier vroeger gaan douchen. Op vrije trap kon Gonzague Vandooren de eer nog redden, maar KRC moest zich neerleggen bij de eerste nederlaag van het seizoen.

Charleroi klimt door deze naar de vierde plaats in de rangschikking. De Zebra's tellen acht punten minder dan leider Genk. Kunnen Anderlecht, Standard of Club Brugge profiteren om dichter bij de eerste plaats te sluipen?