Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Luminus Arena
Genk en Gent delen de punten
Kevin Van Cutsem

Gent en Genk hebben vanavond 2-2 gelijkgespeeld. De Gentenaren blijven zo alleen vierde.

De thuisploeg had op vraag van de supporters de mouwen opgestroopt vanavond. Na tien minuten kopte Joao Carlos een vrije trap op de paal, de goedgevolgde Anele knikte de rebound simpel binnen: 1-0. Genk speelde agressief en goed georganiseerd. Maar verder dan een schot van Toth, dat de lat likte, kwam het niet.

De bezoekers uit Gent waren efficiënter. Na een half uur onzichtbaar te zijn geweest, kwamen de Buffalo's op het half uur langszij. Een voorzet van Thompson werd door Grondin (foto) perfect voorbij de 16-jarige Courtois gekopt. De debuterende Genkdoelman behoedde zijn club vlak voor rust zelfs nog voor de achterstand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Genk voetbalde scherper, maar Gent maakte de zeldzame kansen af. Ruiz mocht na 20 minuten vrij voorzetten. Custovic kopte aan de tweede paal binnen: 1-2. Een kwartier voor tijd lukte Genk toch een vloeiende aanval. De Mul schotelde Huysegems de 2-2 voor, die hem niet liet liggen. Meteen de eindstand.

Gent blijft stevig vierde, op drie punten van Club Brugge. Racing Genk kan dit weekend ingehaald worden door Westerlo en Zulte Waregem. (AN)