Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Regenboogstadion
Lokeren wint aan de Gaverbeek
Sander De Graeve

Lokeren won zaterdagavond met 0-3 op het veld van Zulte Waregem. Waregem had nochtans genoeg kansen. De goals werden gescoord door Maric (penalty), De Pauw en Harbaoui.

Sander De Graeve in Waregem

Zulte Waregem ontving zaterdagavond Lokeren. De wedstrijd startte evenwichtig, met kansen aan beide kanten. Harbaoui zag zijn schot afgeblokt door Godeau, ook een schot van De Pauw vond een blok op weg naar doel.

Na de eerste vijf minuten nam Zulte Waregem de wedstrijd in handen. Habibou kreeg binnen tien minuten drie grote kansen. Eerst ging de spits Copa voorbij maar die kon het schotje toch nog in hoekschop duwen. Even later werd hij mooi diep gestuurd door Hazard, hij besloot op Copa. Op het kwartier gaf opnieuw Hazard een gemeten bal op Habibou die naast trapt.

Habibou kon toen al een hattrick achter zijn naam hebben maar het was Lokeren dat de score opende via een penalty. Godeau en D’Haene hingen aan Harbaoui, die laatste ging graag neer. Maric plaatste de bal beheerst in de rechterbenedenhoek. 0-1 voor de bezoekers uit Lokeren. Een doelpunt van Harbaoui werd nog afgekeurd voor buitenspel.

Rusten gingen we met 0-1. Lokeren speelde iets sterker maar Zulte Waregem kreeg de grootste kansen.

Geen wijzigingen bij de rust, dezelfde ploegen kwamen aan de aftrap. Habibou ging door op zijn elan van de eerste helft, hij knalde een bal onbesuisd over en naast. Even later ging Habibou neer in de zestien. De ref zag er geen graten in.

Op het uur ging De Pauw door op links, hij knalde hard tegen de lat. Het bleef voorlopig 0-1. Naessens kreeg even later de kans om Hazard alleen voor Copa te brengen, Taravel onderschepte goed.

Lokeren gaf Waregem 10 minuten voor tijd de doodsteek met twee snelle goals. Eerst verlengde De Pauw een kopbal van Taravel in doel. Even later kon Harbaoui ontsnappen en simpel binnenschuiven. Zulte Waregem had de beste kansen maar loopt dus tegen een 0-3 nederlaag.