Datum: 19/06/2014 18:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Estadio Nacional
Colombia vervoegt Nederland en Chili in tweede ronde
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Colombia vervoegt Nederland en Chili in tweede ronde
Foto: © Photonews

Colombia had vandaag niet al te veel problemen met Ivoorkust. De Afrikanen stribbelden dan wel eventjes tegen, maar uiteindelijk bezorgden James Rodriguez en Juan Quintero hun land de volle buit. Colombia vervoegt Nederland en Chili in de tweede ronde.

Door Cédric De Volder

Colombia en Ivoorkust speelden vanmiddag voor een plaatsje in de volgende ronde. José Pekerman koos voor dezelfde elf Colombianen die Griekenland enkele dagen geleden in de pan hakten. Bij de Oranje Olifanten kreeg Max Gradel – voetballend in de Ligue 1 bij Saint-Etienne - de voorkeur op Salomon Kalou. Voor de volledigheid: Ivoorkust won eerder al van Japan.

Geniale panna

De wedstrijd begon afwachtend. Het hoogtepunt van het eerste kwartier was misschien wel de magistrale panna van Juan Zuniga bij Gervinho, maar verder zag Barry Boubacar Copa amper geelhemden voor zijn goal verschijnen. En toch kampeerden los Caféteros in de eerste helft meer en meer op Afrikaanse bodem.

Op het halfuur ontbond James Rodriguez dan toch eens zijn duivels. De flankaanvaller van AS Monaco gaf de – voor de gelegenheid – in het groen getinte olifanten het nakijken en schotelde Teo Gutierrez het openingsdoelpunt op een schoteltje aan. Copa keek echter opgelucht toe hoe de Colombiaan het leer onbegrijpelijk naast tikte.

Piepende en krakende Ivorianen

Didier Drogba en kornuiten haalden de koffie dan wel zonder kleerscheuren, maar daarmee was alles gezegd. Ook in de tweede helft was het balbezit voor de Colombianen . Al kreeg ook Ivoorkust een uitstekende mogelijkheid, maar Yaya Touré krulde een vrije trap naast de kooi van David Ospina.

Juan Cuadrada liet aan de wereld dan wel zijn enorme technische baggage zien, maar de knal van de sterkhouder van Fiorentina spatte uiteen op het het doelhout. Al was het slechts uitstel van executie. Diezelfde dribbelkont schilderde het ronde kleinood even later op het hoofd van Rodriguez. Laatstgenoemde gaf Copa geen schijn van kans, 1-0.

Dolle minuten

En we waren meteen vertrokken voor een dolle tweede helft. Juan Quintero strafte dan een fout in de Ivoriaanse defensie, maar de Colombianen bleken te zegezeker. Gervinho dook als een slang het zestienmetergebied van de Zuid-Amerikanen in en verschalkte de doelman met een droge knal, 2-1. Het Ivoriaanse slotoffensief bleef dan wel uit, maar de Colombiaanse doelman moest nog eens alles uit de kast halen om Gervinho van zijn tweede te houden.

Op die manier mogen los Caféteros vanavond al eens van een glaasje champagne nippen. De Colombianen - in Brazilië overigens gesteund door duizenden knotsgekke fans - vervoegen immers Nederland en Chili naar de volgende ronde. Ivoorkust moet de klus dan weer afmaken tegen Griekenland.

Opstellingen

Colombia Colombia

  Speler G Beoordeel
Ospina David Ramirez 90' -
ZĆŗƱiga Juan Camilo 90' -
Zapata CristiƔn 90' -
Yepes Mario 90' -
Armero Pablo Estifer 72' -
RodrĆ­guez Rubio James David āš½ 90' -
Aguilar Abel Enrique Tapias 79' -
Sanchez Carlos 90' -
Cuadrado Juan Guillermo Bello A 90' -
GutiĆ©rrez Roncancio TeĆ³filo Antonio A 90' -
Ibarbo Guerrero Segundo Victor 53' -
  Bank G Beoordeel
Quintero Paniagua Juan Fernando āš½ 37' -
Arias Naranjo Santiago 18' -
MejĆ­a Sabalsa Alexander 11' -
Vargas Gil Camilo AndrĆ©s -  
MartĆ­nez Valencia Jackson Arley -  
Bacca Carlos -  
Guarin Fredy -  
Mondragon Faryd -  
Ramos Adrian -  
Balanta Eder -  

Ivoorkust Ivoorkust

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Aurier Christopher 90' -
Zokora Didier   90' -
Bamba Souleymane 90' -
Boka Arthur Etienne 90' -
Tiote Cheik Ismael   90' -
TourƩ Yaya 90' -
Serey Die Geoffrey 73' -
Gradel Mark Alain 66' -
Bony Wilfried 60' -
Gervinho āš½ 90' -
  Bank G Beoordeel
Drogba Didier 30' -
Kalou Salomon 24' -
Kippersund Bolly Mathis Gazoa 17' -
Viera Diarrassouba Ousmane -  
Gbohouo Guelassiognon Sylvain -  
Sayouba Mande -  
Sio Giovanni-Guy Yann -  
Ya Konan Didier -  
TourĆ© Kolo -  
Djakpa Constant -  
Diomande IsmaĆ«l TiĆ©moko -  
Akpa-Akpro Jean-Daniel -  
Herbeleef Colombia - Ivoorkust

Vooraf