Datum: 24/11/2007 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Anderlecht behaalt zege zonder glans
Dirk Pieters
| 0 reacties
Anderlecht behaalt zege zonder glans
Foto: © SC

Anderlecht heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. Het was voor Ariël Jacobs zijn eerste officiële wedstrijd als coach van paars-wit. De landskampioen wipte tweedeklasser Hamme met 2-1 uit de beker.
 
De thuisploeg begon met Vadis Odjidja aan de aftrap. De 18-jarige kreeg zijn kans op het middenveld. Anderlecht nam het initiatief in de eerste helft en was vooral gevaarlijk op stilstaande fases, maar scoren zat er niet in voor paars-wit in de beginfase. Pas op het half uur brak Legear met een kopbal de wedstrijd open. Lang duurde de vreugde niet, want Vanderheyden verschalkte zijn bewaker Van Damme en kopte meteen na het openingsdoelpunt de 1-1 binnen.

In de tweede helft bleef Hamme goed meevoetballen. Vooral Deridder kreeg nog een goede kans, maar Deschacht was net op tijd bij de pinken. Gelukkig was er opnieuw Legear die in de tweede helft voor gevaar zorgde. De middenvelder slalomde en bracht de bal tot bij Mpenza. De aanvaller maakte het knap af met een hakje: 2-1. Hamme kon in de slotfase niet meer dreigen en zo plaatste Anderlecht zich voor de volgende ronde. [AN]