Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Jan Breydel
Club dwingt kwalificatie af in tweede helft
Kevin Vanbuggenhout

Bekerhouder Club Brugge begon aan de nieuwe bekercampagne met een thuiswedstrijd tegen derdeklasser Francs Borains. Club miste toch enkele aanvallers en dus moest Van Heerden vooraan bijstand verlenen aan Djokic en Sterchele. Francs Borains staat momenteel achteraan in derde klasse A op een dertiende plek. Club Brugge mocht in principe dus niet te veel problemen kennen met het omzeilen van deze klip.

Club begon ook overtuigend en domineerde de eerste tien minuten. Tangara moest al snel een vrije trap van Leko redden. Na acht minuten kopte Djokic van dichtbij op Tangara. Simaeys kon in de herneming niet afwerken. Kort nadien werkte Tangara een schot van ver van Sterchele in hoekschop. Aan het einde van het eerste kwartier kwam Francs Borains toch ook eens dreigen. Savigny zette laag voor en Dalmat trapte over. Twee minuten nadien kwam de derdeklasser zowaar op voorsprong. Dalmat bracht de bal tot bij Issankoy en die draaide de bal heerlijk in de linkerbovenhoek: 0-1. Club Brugge kwam al snel op gelijke hoogte. Djokic liet een lage voorzet van Sterchele goed lopen en Blondel duwde van dichtbij binnen. Francs Borains zat ondertussen wel beter in de match en zette kort na de 1-1 Stijnen nog eens aan het werk. Vlak voor het halfuur kopte Simaeys een voorzet van Leko over. Op het einde van de eerste helft had Club Brugge het best moeilijk om openingen te creëren. De verdediging van Francs Borains stond goed opgesteld en kwam niet meer in de problemen. Vlak voor rusten klom Francs Borains zelfs opnieuw op voorsprong. Duez leek zich vast te lopen, maar zette Stijnen alsnog op het verkeerde been. De bal rolde traag in doel en zo gingen beide teams de kleedkamers in met een verrassende 1-2 stand.

Bij de start van de tweede helft verving Lenaerts Stijnen in het Brugse doel. Club ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede gelijkmaker, maar zuivere kansen waren er niet meteen. Net voor het uur werd het toch 2-2. Een voorzet van Van Heerden viel in doel. De derdeklasser kwam er in aanvallend opzicht nog amper aan te pas, de voornaamste opdracht voor Francs Borains was uiteraard verdedigen. Toch was het nog even schrikken voor Club Brugge toen Duez de bal met de hand in doel werkte. Het doelpunt werd -terecht- afgekeurd. In het slot trok Club Brugge het laken alsnog naar zich toe. Tangara redde de plaatsbal van Sterchele, maar in de rebound kopte Djokic binnen: 3-2. Helemaal aan het eind van de wedstrijd zag Blondel Tangara ver uit zijn doel staan. Met een goede lob legde Blondel de eindstand vast: 4-2.

Club Brugge plaatste zich niet zonder moeite voor de achtste finales van de Beker van België. Club moest zelfs tot tweemaal toe een achterstand wegvegen. In het laatste kwartier nam Brugge toch nog afstand van Francs Borains. Zo zit bekerhouder Club Brugge, dat de 4-2 overwinning wel verdiende, gewoon in de volgende ronde van de Beker van België.