Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stayen
Eendracht Aalst stunt op Staaien
Dirk Pieters

Eendracht Aalst zorgde voor een mooie stunt in de Beker van België. De derdeklasser mag verder dromen van een bekeravontuur. Eendracht Aalst verloeg Sint-Truiden, de zeventiende in de eerste klasse, met 1-2.

De leider in derde klasse A legde, voor zo'n 1300 bezoekende fans, fris voetbal op de mat. De bezoekers begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kwamen al na na een paar minuten op voorsprong. Het was Cedric Boto die voor de 0-1 zorgde. De voorsprong was verdiend voor de bezoekers. Even later kreeg diezelfde Boto de kans op de 0-2, maar hij liet de kans onbenut. Na zijn misser nam Sint-Truiden het initiatief over en nog net voor de pauze maakte Kris Buvens er 1-1 van.

Na de rust werd Eendracht Aalst helemaal heer een meester, maar het vergat dat om te zetten in doelpunten. Pas in de slotminuut lukte het dan toch. Milenkovic bezegelde met een owngoal het lot van Sint-Truiden.