Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Daknam
Lokeren doet beter dan vorig jaar
Jelle Vereecke

Sporting Lokeren heeft zich dit jaar wel weten te plaatsen voor de 1/8 finales in de Beker van België. Het raakte wel maar moeizaam voorbij streekgenoot RS Waasland. De tweedeklasser staat slechts 15e in zijn reeks, maar is natuurlijk wel gedreven om iets te laten zien. Veel was dat niet, maar ook Lokeren bakte er weinig van.

Na tien minuten was er wel een mooie knal van rechtsachter Madi Panandetiguiri met zijn linker, maar de Waaslandse doelman haalde die uit de kruising. Na 23 minuten kwam dan toch het doelpunt voor Lokeren. De bedrijvige Mohamed Armoumen trok de bal mooi voor doel en Patiyo Tambwe scoorde gemakkelijk.

Inderdaad, twee Lokerse spitsen dit weekend, maar toch was er niet veel te zien. Enkele schaarse schoten vanuit de tweede lijn waren alles wat Lokeren nog te bieden had in de eerste helft. En na de rust kreeg El Khanchaf van Waasland de grootste kans van de wedstrijd. Hij plaatste de bal mooi richting de hoek, maar Boubacar Copa had een schitterende save in huis. Op het einde bibberde Lokeren nog even, maar het geraakte dus toch in de volgende ronde. Vorig jaar schakelde Antwerp Lokeren nog uit met zware 4-1 cijfers.