Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Charleroi en Bergen naar volgende ronde
Anthony Van der Planken

Bergen en Charleroi hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. Bij Charleroi ging dat wel wat makkelijker dan bij Bergen.

Sporting Charleroi - Deinze: 3-0

Sporting Charleroi zette Deinze relatief makkelijk opzij. Toch duurde het lang vooraleer de eersteklasser de score kon openen. Pas in de tweede helft kon Jovial de 1-0 aantekenen. Daarna was de tweedeklasser een vogel voor de kat. Via diezelfde Jovial en Fabien Camus werd het nog 3-0.

Bergen - Standaard Wetteren: 2-2 (5-4)

Bergen had het veel moeilijker met derdeklasser Standaard Wetteren. De Draken hadden zelfs strafschoppen nodig om Wetteren uit te schakelen.

Bergen kwam twee keer op voorsprong, via Cordaro en Mirri, maar gaf die telkens weer weg. De eerste keer zorgde Staelens voor de gelijkmaker, de tweede keer was dat Schockaert.

Wetteren hield goed stand, ook in de verlengingen. Uiteindelijk moest het pas na strafschoppen de wet van de sterkste ondergaan. Wetteren miste één penalty, en dat was net te veel, want Bergen faalde niet.