Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stade de la Neuville
Genk met moeite voor O. Charleroi
Anthony Van der Planken

Racing Genk heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. De Limburgers hadden het in de eerste helft bijzonder moeilijk met tweedeklasser Olympic Charleroi en moesten zelfs met een achterstand de rust in. Na de rust werd dat toch nog ruim rechtgezet.

Genk speelde een ronduit slechte eerste helft. Enkel Elyaniv Barda kon dreigen, maar afwerken lukte niet. Olympic Charleroi profiteerde van de zwakke prestatie van de thuisploeg en kroop op voorsprong. Het was Banga die de sensationele 0-1 aantekende. Meteen ook de ruststand.

Zo slecht speelde Genk in de eerste helft, zo sterk startte het aan het tweede bedrijf. Tom Soetaers zorgde meteen na de koffie voor de gelijkmaker, Gonzague Vandooren scoorde niet veel later de 2-1.

Wouter Vrancken legde zelfs nog de 3-1 binnen. Banga bracht met zijn 3-2 weer wat spanning in de wedstrijd, maar de ingevallen Ivan Bosnjak legde de eindcijfers vast op 4-2. Onderweg werd de wedstrijd wel nog even stil gelegd, omdat de scheidsrechter de spreekkoren van de Genk-supporters richting de Waalse bezoekers niet wist te appreciëren.