Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender kegelt Westerlo uit de beker

Zondagnamiddag heeft Dender in eigen huis met 4-1 gewonnen van Westerlo. Dender plaatst zich zo voor de achtste finales van de beker van België. Voor de thuisploeg scoorde Sylla twee keer, ook Dufoor en Destorme troffen raak. Corstjens redde Westerlo's eer.

Patrick Asselman maakte zijn debuut bij Dender als hoofdtrainer na een stormachtige week. Er waren een paar wijzigingen in vergelijking met de match op Brussels. Iribarren, Juanma en Sylla vervingen Oumouri, Dufoor en Peeters. Bij Westerlo was er één wijziging in vergelijking met vorige wedstrijd. Mennes verving Van Kerckhoven.

De thuisploeg begon het best aan de partij met al in de eerste minuut een kans voor Sylla, zijn schot ging naast het doel. Bij de volgende aanval van de thuisploeg was het wel raak. Munyaneza dribbelde zich mooi vrij op de linkerflank en zette voor richting Sylla. Die twijfelde niet en schoot de 1-0 in doel. Westerlo reageerde via Delen, maar zijn poging werd gered door doelman Lemmens. Dender dreigde in het openingskwartier nog wel een paar keer, maar het was Westerlo dat via Corstjens even voorbij het kwartier op gelijke hoogte kwam. Westerlo herstelde in het tweede kwartier het evenwicht in de wedstrijd en probeerde Dender op eigen helft vast te zetten. Op het halfuur zagen we wat geharrewar in de zestien van Dender, Mennes kon de bal bemachtigen, maar trapte net naast. Vlak voor de rust kon Coelho doorgaan op rechts en een voorzet richting Van Den Eede versturen. De Westerlo-spits besloot eerst op de paal, maar kon in de rebound wel scoren. Het doelpunt werd evenwel afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen gingen rusten bij een 1-1 stand.

In het eerste kwartier van de tweede helft noteerden we enkele schoten vanop afstand, maar die gingen ver naast. Halverwege de tweede helft kregen de Kempenaars tot twee keer de kans om op voorsprong te geraken, maar zowel Farssi als Coelho geraakten niet voorbij doelman Lemmens. Aan de overkant scoorde de ingevallen Dufoor wel. Een paar minuten later werd het zelfs 3-1. Sylla kon alleen doorgaan op rechts en knalde zijn tweede van de namiddag voorbij doelman De Winter. Westerlo moest de kelk tot op de bodem ledigen want vlak voor het einde knalde Destorme de 4-1 eindstand op de bordjes. [AN]