'Didier Lamkel Zé time' op De Bosuil en winst voor Antwerp!
Redactie
| 283 reacties

Antwerp wint dankzij twee doelpunten van Didier Lamkel Zé

Antwerp wint verdiend van Waasland-Beveren met 3-2 dit dankzij Didier Lamkel Zé die twee doelpunten voor zijn rekening nam.

Bij Antwerp kregen dezelfde 11 het vertrouwen als tegen Eupen. Bij Waasland-Beveren kwam, ex-Antwerp speler, Jordan Faucher in de ploeg mede dankzij zijn goede invalbeurt tegen KV Mechelen.

1ste helft

Het meeste balbezit en druk was van Antwerp in het begin van de wedstrijd. Eerste kans was voor Didier Lamkel Zé die in de 12de minuut een voorzet van Jordan Lukaku over het doel van Nordin Jackers trapt.

Het openingsdoelpunt was van Didier Lamkel Zé. Jordan Lukaku met een snelle ingooi en Didier Lamkel Zé trapte vanop 30 meter los in de rechterbovenhoek en Nordin Jackers was geklopt. Hij liep naar de hoofdtribune en haalde een papiertje uit zijn broek en liet dit zien aan de hoofdtribune. De enige speler van Antwerp die naar hem kwam was Dylan Batubinsika die het papiertje wegsmijt. "Bertoua, je suis là", stond er op het papiertje. Gaat hij terug naar Kameroen?

Nadien volgde de ene kans de andere op van Antwerp. Jordan Lukaku bespeelde de linkerflank als in zijn beste dagen. Zo waren er nog kansen van Frank Boya, Jordan Lukaku zelf en Didier Lamkel Zé.

Nadien liet Antwerp het tempo zakken en het balbezit ging naar Waasland-Beveren. Zo kregen zij hun 1ste kans van de wedstrijd in de 35ste minuut. Alessandro Albanese trapte over het doel van Alireza Beiranvand.

Penalty

Een goede counter van Jordan Faucher die door het centrum ging werd foutief afgestopt door Alireza Beiranvand die de spits neerhaalde in het strafschopgebied. De bal ging op de stip en Michael Frey zette de 1-1 op het bord en dit was tevens de ruststand.

2de helft

Antwerp zette druk in het begin van de 2de helft maar zonder tot kansen te komen. De 1ste kans van de 2de helft was voor Antwerp. Tweemaal Lamkel Zé, de eerste maal kon Nordin Jackers in corner werken en de tweede maal trapte de Kameroener over het doel.

Een paar minuten later was het wederom 'Lamkel Zé Time'. Een trap van buiten de grote baklijn, nog aangeraakt door Jackers en via de paal rolde de bal over de doellijn: 2-1.

De eerste kans voor Waasland-Beveren in de 2de helft was direct raak. Frey ging door het centrum en trapte de bal naast Beiranvand in doel. Zo kwam Waasland-Beveren terug in de wedstrijd. Antwerp bleef op zoek naar de winst en zette druk op Waasland-Beveren. Zo creëerden ze kansen via Lamkel Zé, Refaelov en Seck. Waasland-Beveren kwam nog tot een goede kans via Albanese maar Beiranvand kon de bal wegwerken. In de 87ste minuut kwam er een goede voorzet van De Pauw op Batubinsika die de bal over de doellijn kon koppen en zo de verdiende 3-2 op het bord zetten.

Er werden nog twee minuten overgespeeld maar Waasland-Beveren kon geen vuist meer maken. Zo won Antwerp verdiend mede dankzij Lamkel Zé. Zure nederlaag voor Waasland-Beveren dat ondanks twee doelpunten van Michael Frey zonder punten huiswaarts keerde.