cluClub Brugge
ohlOH Leuven
Datum: 22/02/2021 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge stevent onhoudbaar op titel af: 18-jarige Van Der Brempt maakt fantastische goal tegen OHL
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brugge
| 392 reacties

Club Brugge won thuis van OH Leuven

Club Brugge stevent onhoudbaar op titel af: 18-jarige Van Der Brempt maakt fantastische goal tegen OHL
Foto: © photonews

Niet dat het een verrassing is, maar Club Brugge is na de winst tegen OH Leuven nu ook mathematisch zeker van play-off 1. Als enige uiteraard. Ze steken er gewoon met kop en schouders bovenuit. OHL deed het niet onaardig, maar als een 18-jarige zich na 8 minuten al even Ronaldo waant...

Oef! Kijk, we waren gisteren getuige van Anderlecht-KV Kortrijk en u kan het ons wel vergeven dat we na die match wat op onze honger blijven zitten waren. Club Brugge-OHL op maandag dan maar eens proberen en die ontgoochelden ons niet. 

Ronaldo-gewijs

Nog voor er tien minuten gepasseerd waren hadden we al een fantastisch doelpunt gezien. Ignace Van Der Brempt - 18 jaar en voor Dirar in de ploeg gekomen - dribbelde de halve verdediging van OHL met één schitterende zaalvoetbalbeweging - Ronaldo-gewijs - en werkte verdorie ook nog proper af voorbij de grijpende armen van Romo. "Ik had Ronaldo die beweging al verschillende keren zien doen en ik dacht: ik probeer het ook eens", zei hij tijdens de rust. Tja, in zo'n ploeg kan je je zulke zaken permitteren. 

© photonews

Goed begin en ook de rest was leuk om volgen. OHL geloofde volop in zijn kansen. Met Henry, Mercier, Tamari, Sowah en Schrijvers stond er ook nogal wat aanvallend volk op het veld. De beste kans werd een trap van Mercier op de paal. Maar vooral het over en weer gaande spel kon bekoren. 

Saai

Beide ploegen brachten kwaliteit aan de bal, maar als je zo tegen Club speelt, weet je dat je risico's neemt. De thuisploeg is dodelijk efficiënt en bewees dat nog maar eens even voor rust. Vormer speelde door op Chong en die ging slim over de uitgestrekte armen van Romo. Vormer wist er wel raad mee vanaf elf meter: 2-0.

© photonews

Tja, de competitie dreigt zo enorm saai te worden. Club telt - met een match minder - 15 punten voorsprong op Antwerp en dat dreigt de komende weken nog op te lopen. Europees of niet, corona of niet, youngsters inbrengen... Het maakt allemaal niet uit. Club wint in België waar en wanneer het wil. Niemand die er toch nog aan twijfelt dat ze kampioen worden?

Dost en Balanta mochten op het uur gaan rusten. Sparen voor donderdag, want Club rekent er niet op iemand te recupereren. Van Den Keybus en Badji mochten nog wat minuten maken. Zo stonden er toch ineens vier producten uit de eigen jeugdopleiding op het veld. Het was duidelijk dat de job al gedaan was. Mata bekroonde zijn weeral sterke match nog met de 3-0. 't Gaat als vanzelf. Proficiat Club, moesten we het ergens eind mei vergeten. 

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge
  Speler G Beoordeel
Chong Tahith A 89' -
2 Sobol Eduard 90' -
3 Balanta Eder 62' -
5 Kossounou Odilon 90' -
25 Vormer Ruud 90' -
28 Van Der Brempt Ignace  77' -
29 Dost Bas 62' -
44 Mechele Brandon 90' -
77 Mata Clinton 90' -
88 Mignolet Simon 90' -
90 De Ketelaere Charles 77' -
  Bank G Beoordeel
Dirar Nabil 13' -
18 Ricca Federico 13' -
21 Okereke David A 1'  
22 Horvath Ethan -  
27 Badji Youssouph 28' -
33 Shinton Nick -  
55 De Cuyper Maxime -  
97 Van Den Keybus Thomas 28' -
OH Leuven OH Leuven
  Speler G Beoordeel
2 Jemelka Václav   90' -
5 Ngawa Pierre-Yves 90' -
6 Hubert David   80' -
9 Henry Thomas 90' -
10 Mercier Xavier 90' -
11 Vlietinck Thibault 90' -
13 Al-Tamari Musa 68' -
14 Sowah Kamal 90' -
16 Schrijvers Siebe 80' -
24 De Norre Casper 90' -
90 Romo Rafael 90' -
  Bank G Beoordeel
3 Tshimanga Derrick -  
16 Thamsatchanan Kawin -  
20 Asante Isaac   10' -
21 Benković Filip -  
22 Myny Olivier -  
26 Eppiah Josh 22' -
28 Raemaekers Toon -  
32 Vekemans Daan 10' -
38 Ravet Oregan -  
Herbeleef Club Brugge - OH Leuven

Vooraf