Stadion: Jules Ottenstadion
Gent verslaat Sint-Truiden op het nippertje
Dieter Arens

AA Gent heeft deze avond verdiend gewonnen van Sint-Truiden met 2-1.

De Buffalo's en Kanaries hielden elkaar qua veldspel in evenwicht, maar dat was niet het geval in de score.  De Coninck trapte een hoekschop en Kalisa kreeg de bal helemaal verkeerd op zijn voet zodat de bal in doel ging, 1-0.

Na de rust weer hetzelfde spelbeeld. Veel te weinig lijn in de acties en tevens ook te weinig kansen. Op een doelpunt bleef het wachten tot de 80 ste minuut. Opnieuw trapte De Coninck een hoekschop en het was Jbari die voor de verlossende 2-0 zorgde. Maar het bleef spannend want 3 minuten later kon Sint-Truiden de aansluitingstreffer maken. Caers kopte een vrije trap in het doel, 2-1.

Daar bleef het ook bij. Gent verdiende deze overwinning op basis van het veldoverwicht en lijkt het juiste spoor gevonden te hebben. Sint-Truiden blijft mager presteren, hopen op beter volgende week voor de Limburgers.