Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel
Cercle pakt verdiend een punt tegen Genk
Philippe Crols

Racing Genk is er weer niet in geslaagd om een wedstrijd op verplaatsing te winnen. In Cercle Brugge werd er 1-1 gelijkgespeeld en daar mochten de bezoekers nog best tevreden mee zijn.

Cercle nam vanaf het begin de touwtjes in handen, maar echt grote kansen leverde dat nog niet meteen op. Op het kwartier was dat gevaar er wel. Na veel geharrewar kwam de bal uiteindelijk bij Dekelver. Die had een schitterend schot in huis, maar Moons had een al even schitterende redding klaar als antwoord en zo bleef de 0-0 op het bord. Van Genk kregen we amper een goede mogelijkheid te zien in de eerste helft. Vandendriessche had halverwege de eerste periode dan toch de handen vol met de kopbal van Seyfo op een vrijschop van Pocognoli. Scheidsrechter Vervecken wist voor rust nog een hoofdrol op te eisen toen hij in een tijdspanne van vier minuten vijf maal geel trok. Toch kregen we ook nog twee kansjes in de eerste speelhelft. De Smet besloot voor de thuisploeg nog op de bezoekende doelman en Chatelle trapte op aangeven van Defour voorlangs. Het bleef 0-0.

Na rust kabbelde de wedstrijd wat voort. Als er al een doelpunt zou vallen zou dat zeker door een Cercle-speler gemaakt worden. Dat gebeurde ook, maar helaas voor het talrijk opgekomen Cercle-publiek trapte Masureel de bal in eigen doel. Het moet wel gezegd worden dat hij dat in stijl deed, maar veel plezier zal hij er niet aan gehad hebben. Verdiend was de Genkse voorsprong echter verre van. Vandenbergh mocht op het uur Peeters komen vervangen, maar ook VDB-junior kon de Genkse motor niet doen aanslaan. Cercle bleef de betere ploeg en verdiende de gelijkmaker ook, maar die leek er lange tijd niet te gaan komen. Drie minuten voor tijd vpnd Genk-trainer Hugo Broos het tijd om Wouter Corstjens te laten debuteren. Hij kwam de wederom bleke Engelaar vervangen en zal zijn debuut niet snel vergeten, want in de slotminuut trapte Dieter Dekelver een doorgekopte vrijschop van dichtbij binnen. Die 1-1 was dus ook de eindstand.

Beide ploegen schieten hier weinig of niets mee op. Cercle blijft met 27 punten wel redelijk veilig staan, maar zeker van het behoud zijn de Bruggelingen nog lang niet. Genk van zijn kant mist de kans om aansluiting te vinden met Zulte Waregem.