cerCercle Brugge
gnkKRC Genk
0-1
1-1
Datum: 04/03/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel
Club als enige van grote drie in actie
Kristof Blomme
| 0 reacties
Club als enige van grote drie in actie
Foto: © SC

Op speeldag 25 komt Club Brugge als eerste van de drie tenoren in actie. Blauw-zwart moet de moeilijke uitwedstrijd bij Lokeren winnend afsluiten. Morgen krijgen Anderlecht en Standard immers haalbare thuismatchen voorgeschoteld. Ook Zulte Waregem, dat het uitstekend blijft doen, krijgt met Brussels een, in principe, haalbare tegenstander. Racing Genk moet naar Brugge, waar het Cercle partij geeft. Verder vechten La Louvière en Moeskroen een Henegouws derby uit in de kelder van het klassement. Na het verlies van Beveren gisteren kunnen beide ploegen een goeie zaak doen. Ook Westerlo - Sint-Truiden en Gent - Roeselare staan op het programma. 

Lokeren en Club Brugge beginnen er zaterdag al om 18 uur aan. Lokeren ging in de heenronde met 0-1 winnen in het Jan Breydelstadion, meteen de enige thuisnederlaag van Club dit seizoen. Lokeren kon vorige week winnen dankzij drie goals van Bancé. Club, dat in de topper tegen Standard niet verder kwam dan 1-1, moet winnen met het oog op de matchen van morgen. Bij Lokeren komen Kristinsson en Vukomanovic terug. Die tweede start wel op de bank. Verder zijn Van Handenhoven, Gretarsson, Joao Carlos, Bouchouari, Bouabe en Jukic nog steeds geblesseerd. Club kan niet rekenen op de geschorste Roelandts. Hij zal vervangen worden door Englebert. Lange, Blondel, Butina, Ishiaku en Vandelannoite zijn niet fit. Bosko Balaban, die vrijdag pas laat terugkwam uit Kroatië, start opnieuw op de bank. Verheyen, die aan zijn afscheidstournee bezig is, wordt uitgespeeld als centrale spits.

Zulte Waregem krijgt in het Regenboogstadion Brussels als opponent. De West-Vlamingen gingen vorige week op een diefje winnen bij Moeskroen. Daarmee blijven ze wel in het spoor van de drie groten. Brussels, dat vorige week de duimen moest leggen tegen Gent, staat tiende. Minne en D'Haemers zijn al zeker uitgeschakeld bij de thuisploeg. Minne liep vorige week een hersenschudding op terwijl de ribben van D'Haemers gekneusd zijn. Salou is twijfelachtig met een enkelblessure. Indien hij niet fit raakt staat Thiebaut klaar. Bij de Brusselaars zijn Petö en Clement geblesseerd. Niçoise en Gorius zijn ziek. Snelders wordt de enige spits.

Racing Genk krijgt een moeilijke verplaatsing voorgeschoteld. De Limburgers, die vijfde staan, nemen het op tegen Cercle. Groen-zwart kan de punten goed gebruiken onderin het klassement. De Bruggelingen kunnen nog steeds niet rekenen op verdedigers Viane en Svetlicic. Barker is dan weer ziek. Meyssen zal andermaal tevreden moeten zijn met een plaatsje op de bank. Bij Genk zijn Bolat, Daerden, Matoukou, Soetaers, Stojanovic en Verdonck uitgeschakeld. Claessens is nog niet wedstrijdfit na een afwezigheid van zes maanden. 

AA Gent ontvangt promovendus Roeselare. De Oost-Vlamingen wonnen vorige week bij Brussels en staan zesde. Genk telt slechts twee punten voorsprong. Roeselare speelt een goed seizoen, het staat twaalfde. Bij de thuisploeg is enkel Mamouni out met een liesblessure. Verder komen Gregoire en Laybutt terug uit schorsing. Cooreman zit niet eens in de selectie. Datti en Foley moeten voor de goals zorgen. Bij Roeselare zijn Lauwers en Barbé zeker niet speelklaar. Vandamme en Monteyne zijn nog twijfelachtig. Eloi, die vorige week onder vuur lag in de gokaffaire, treedt aan als enige spits.  

Westerlo ontvangt Sint-Truiden. Westerlo speelt een slechte terugronde. Hierdoor zakte de Kempense club naar plaats zeven in het klassement. Sint Truiden staat vijftiende, slechts twee puntjes voor de hekkensluiters. Bij Westerlo zijn De Wilde, Beloufa en Wagemakers geblesseerd. Owoeri verliest zijn plaats in de basis aan Utaka. Kolar komt terug in de ploeg. Bij de Limburgers zijn Santalab en Kalisa nog steeds out, beiden met een knieblessure. Verdediger Vanhoyweghen is geschorst. Mbonabucya komt dan weer terug uit schorsing. 

La Louvière en Moeskroen spelen een Henegouws derby. Beide ploegen doen het ronduit slecht dit seizoen. Moeskroen staat veertiende, La Louvière zelfs laatste. Beide ploegen worden van elkaar gescheiden door drie punten. De winnaar van dit duel kan dus een goede zaak doen. Tivoli zal uitverkocht zijn, iedereen mocht gratis binnen. Tilmant kan niet rekenen op Stojkov en Rogerio. Bij Moeskroen zijn Grimaldi en Oussalah er niet bij. Fellahi zit op de strafbank.

Meer nieuws