Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Regenboogstadion
Dury kan tevreden de winterstop in
Steurbaut Kersten

Zulte Waregem heeft 2006 in schoonheid afgesloten. De fusieploeg won met 1-0 van Charleroi dat zo de unieke kans mist om over Club Brugge en Standard naar de vierde plaats te wippen.

Charleroi leek in het niets op de ploeg die vorige week leider Racing Genk belachelijk maakte. Nochtans hadden de Karolo's de kans om de score te openen. Een vrije trap van Fabien Camus bezorgde Pieter Merlier de nodige moeilijkheden om zijn netten proper te houden. Aan de overkant bracht Tim Smolders zijn eigen doelman in problemen op een vrije trap van Loris Reina. De Charleroi-verdediging slaagde er niet in om de bal uit het eigen strafschopgebied weg te werken waarop Tim Matthys de bal via Laurent Ciman voorbij Patrice Luzi in doel werkte. Enkele minuten later kon Ciman Matthys wel verhinderen om er 2-0 van te maken. De Gentenaar omspeelde Luzi, maar Ciman was goed teruggekomen om de bal nog van de lijn te keren.

In een matige tweede helft slaagt geen van beide ploegen erin om een degelijke kans bij elkaar te voetballen. Stijn Meert en Cédric Roussel waren er nog het dichtste bij Meert vond Luzi op zijn weg naar doel terwijl Roussel een pass van Matthys onbegrijpelijk ver naast doel besloot. Zulte Waregem kende weinig moeite om stand te houden en wint verdiend de laatste wedstrijd uit de heenronde. Met 21 punten parkeert Dury de West-Vlamingen op een tiende plaats en is het spook van de 17de plaats (voor even) verdreven uit het Regenboogstadion.