Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Gent wint van sterk Standard
Mathieu De Coensel

Naast Racing Genk tegen Anderlecht staat er nog een andere topper op het menu van de reeds 25e speeldag in de Jupiler League. Standard Luik speelt in Sclessin tegen AA Gent, de strijd tussen de derde en de vierde in het klassement. Standard sluipt bij winst dichter bij Anderlecht, bij verlies komt Gent iets dichterbij. Als Gent verliest is een derde plaats ver weg en komt Charleroi hen op de hielen zitten. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide ploegen. Beide ploegen missen ook een belangrijke pion, Standard moet het stellen zonder Conceiçao, Gent mist Smoje. De vorige competitiewedstrijd eindigde op 2-1 in het voordeel van de Buffalo's.

Standard start het felst aan de wedstrijd, het warmt Herpoel enkele keren op maar de eerste echte kans komt er omstreeks de tiende minuut van de wedstrijd. Defour zet voor naar Geraerts, maar de bal verdwijnt in de handen van Herpoel. Een minuut later komt ook Gent dreigen, Stoica legt af naar Olufadé maar hij schiet naast. En de wedstrijd kent een mooie start, beide ploegen willen ervoor gaan en dat brengt mooi heen en weer voetbal op. Tot Jovanovic neergaat in het strafschopgebied na een duel met Lombaerts, maar scheidsrechter Vink fluit terecht geen strafschop. Omstreeks het kwartier krijgt Gent het wel even warm. Standard speelt sterk en offensief en komt tot de gevaarlijkste kansen in de wedstrijd, maar bij Gent staat een sterke Herpoel in het doel om zowel Lukunku als Rapaic via vrije trap van een doelpunt te houden. Ook Jovanovic gaat dan zijn kans, maar hij kopt een voorzet van Deflandre over het doel. Even later kan Gent er ook nog eens uitkomen, Foley waagt een schot op doel maar doelman Renard pakt de bal. Het laatste belangrijke wapenfeit in deze mooie eerste helft is een schot over doel van Defour. Standard speelde de meeste kansen bij elkaar en zorgde voor een felle eerste helft, Gent speelde ook niet slecht en ving Standard goed op, mede door een sterke Herpoel.

In de tweede helft start Standard opnieuw zéér snel, eerst schiet Geraerts een bal naast,  meteen daarna wil de bal van Jovanovic niet in het Gentse doel. De bal gaat meteen naar de overkant, Stoica haalt uit, de bal wijkt af op Dante en belandt in de netten, 0-1 voor Gent. Standard voert daarna eventjes de druk op, maar Gent houdt goed stand en krijgt nog twee mooie kansen via Olufade, maar Renard voorkomt een grotere achterstand. En het tempo ligt hoog, meteen daarna kopt Lukunku een bal over het Gentse doel, vijf minuten later doet Jovanovic hetzelfde. Standard kan de druk niet aanhouden en krijgt pas in de laatste minuten opnieuw enkele mooie kansen. Over naar de laatste tien minuten van de wedstrijd, waar de bal via een hoekschop bij Lukunku terechtkomt, die kopt maar de bal gaat recht op een sterk keepende Herpoel. Slechts één minuut later krijgt opnieuw Jovanovic een kans voor Standard, maar de bal gaat opnieuw over, de bal wil er niet in voor Standard. In de 85e minuut brengt de pas ingevallen De Camargo de bal tot bij Geraerts, maar Herpoel gaat voluit voor een clean-sheet. De wedstrijd eindigt met 0-1 dankzij een doelpunt van Stoica. Opvallendste figuren van deze wedstrijd waren Defour en Herpoel.

Zo wint Gent hier drie belangrijke punten op het plein van Standard. Voor de Rouches wellicht een bittere pil aangezien Gent opnieuw dichter bij komt en de titel nu definitief weg is.