Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Cercle haalt zwaar uit tegen Gent
Anthony Van der Planken

Cercle Brugge heeft AA Gent zaterdagavond flink te kijken gezet. De Bruggelingen wonnen thuis met 4-1 van de Buffalo's. Die laten zo de kans om op kop te komen liggen.

Al van bij het begin van de wedstrijd zat Cercle beter in de wedstrijd. De thuisploeg combineerde goed en kwam vroeg op voorsprong na een intikkertje van Gombani. Cercle bleef het spel domineren en kwam zelfs enorm dicht bij de 2-0, maar Iachtchouk miste een dot van een kans. Dat maakte hij niet veel later goed door toch voor de 2-0 te zorgen net toen AA Gent beter in de wedstrijd dreigde te komen. De Oekraïner kwam alleen voor Jorgacevic en faalde dit keer dit.

Gent had tijdens de rust vijftien minuten tijd om zich opnieuw op te laden, maar kreeg al gauw een nieuwe koude douche. Iachtchouk knalde na amper 20 seconden de 3-0 tegen de netten. De wedstrijd leek dan beslist.

En dat was ook zo, want hoewel Gent goede intenties toonde, wist het amper goede kansen bij elkaar te spelen. Azofeifa zorgde wel nog voor de 3-1, maar verder geraakten de Buffalo's niet. Het was integendeel Cercle dat in blessuretijd de 4-1 aantekende via Stijn De Smet.

Een bijzonder knappe zege van Cercle Brugge, dat zo met drie thuiszeges op rij zich in de subtop nestelt. AA Gent moet dan weer afhaken aan de top, Anderlecht, Standard en/of Club Brugge kunnen morgen alweer uitlopen.