Datum: 22/11/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk stuurt Genk terug naar af
Gert-Jan Weyters
| 0 reacties
Kortrijk stuurt Genk terug naar af
Foto: © SC

KV Kortrijk heeft de heenronde in stijl afgesloten. De West-Vlamingen bekroonden een goeie heenronde met een overwinning tegen Racing Genk. De Limburgers zakken opnieuw verder weg in het klassement.

Racing Genk begon goed en gedreven aan de wedstrijd. Hein Vanhaezebrouck was gebrand op een overwinning tegen zijn ex-ploeg en bracht heel wat offensief ingestelde spelers aan de aftrap. Genk zag zijn intenties al vlug beloond worden door Thomas Buffel.

Kortrijk was niet aangeslagen en ging uit van eigen kracht. Het duo Savaneh Ibou en Christain Benteke deed de Genkse verdediging bij vlagen pijn. Op slag van rust kreeg Kortrijk ook wat het verdiende. Jimmy Hempte leverde een prima voorzet af, Benteke kreeg teveel vrijheid en kon vrij inkoppen.

De tweede helft was er één om gauw te vergeten. De bezoekers hadden wel het overwicht, maar deden er niets mee. Enkel youngster Kevin De Bruyne was een lichtpuntje in een teleurstellende tweede helft. In de slotfase kreeg Genk nog het deksel op de neus. Een hoekschop bleef hangen in de zestien en Pavlovic was er als de kippen bij om de 2-1 eindstand tegen de netten te knallen. In de absolute slotfase mocht verloren zoon Stein Huysegems nog invallen, maar hij kon het tij ook niet keren.

Na de wedstrijd was de conclusie van Genk-trainer Vanhaezebrouck zeer duidelijk. "Als we een suptopper willen zijn moeten we een constante in ons spel krijgen. Daar ontbreekt het weer aan. We beginnen weer goed, maar kunnen het niet vasthouden en krijgen te vermijden tegentreffers binnen. Zo missen we weer een grote kans om de aansluiting te maken met de top zes." (AN)

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Verbauwhede Glenn 90' -
Hempte Jimmy A 90' -
Ciman Laurent 90' -
Vandenbroeck David 90' -
Belhocine Karim 90' -
De Beule Davy 89' -
Pavlovic Nebojsa  90' -
Kums Sven 90' -
Capon Brecht 71' -
Ibou Sawaneh 84' -
Benteke ChristianA 90' -
  Bank G Beoordeel
Soetaers Tom 1'  
Bakour Salah 6'  
Messoudi Mohamed 19' -

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Dos Santos Tiago Silva   90' -
Matoukou Eric 90' -
Joneleit Torben 90' -
Daeseleire Dimitri 90' -
Buffel Thomas  90' -
Camus Fabien 90' -
Tözser Daniel 90' -
Pudil Daniel 88' -
Bakx Istvan 59' -
Koita Moussa A 81' -
  Bank G Beoordeel
Huysegems Stein 2'  
Ogunjimi Marvin 9'  
De Bruyne Kevin 31' -
Herbeleef KV Kortrijk - KRC Genk