Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Schiervelde
Anderlecht kroont zich tot herfstkampioen
Thomas Dubois

Anderlecht is herfstkampioen. Dat heeft het te danken aan puntenverlies van Club Brugge en een moeizame overwinning op het veld van Roeselare.

Anderlecht moest het doen zonder Wasilewski, Rnic speelde in zijn plaats. Bij Roeselare moesten ze het doen zonder Smits die een maand out is, ook Dissa viel op het laatste moment uit. De thuisploeg deed het niet onaardig in de eerste helft en voetbalde niet als een degradatiekandidaat. Niet dat ze Anderlecht echt naar de keel grepen, maar ze probeerden er voetballend uit te komen. Een eerste kansje was er voor Thompson, maar Schollen kon makkelijk pakken. Halverwege de eerste helft kreeg Anderlecht pas z’n eerste goede kans. Rnic kon koppen en scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd voor trekken aan Sierens, onterecht zo bleek.
Daarna was het Roeselare dat enkele kansen kreeg via Tanghe en Ouattara, maar scoren lukte niet. Aan de overkant was Sierens al een keer goed weggekomen nadat hij een speler van Anderlecht onderuit schoffelde, de lobbal kon nog net gekeerd worden. Even daarna kwam hij minder goed weg toen hij Boussoufa onderuit haalde, terecht rood en Bourdon in het doel. Een goed meespelend Roeselare een helft met een man minder.
Na de rust konden de Rodenbachzonen een kwartier lang goed standhouden en zelfs dreigen, tot Legear het welletjes vond en eventjes door de West-Vlaamse defensie sneed en scoorde, over en out voor Roeselare. Ze kregen nog één goede kans, maar de bal werd gemist en even daarna scoorde Polak de 0-2. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg maakte Goor de 0-3. Roeselare verdiende zeker een doelpuntje, maar moet uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de kersverse herfstkampioen.