Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Schiervelde
Spektakel op Schiervelde kent geen winnaar
Steurbaut Kersten

De rode lantaarn uit de Jupiler League heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van de Mannekes. Roeselare en Germinal Beerschot deelden na een leuke wedstrijd de punten: 2-2.

Roeselare en Germinal Beerschot maakten er op Schiervelde een aangenaam kijkstuk van met positief voetbal en de neutrale supporter als grote winnaar. De Rodenbachjongens hebben zich tijdens de wintermercato goed versterkt en dat was duidelijk te zien op het veld. De West-Vlamingen gingen zonder schroom de strijd aan met de Antwerpenaren, met 12 op 15 aan een uitstekende reeks bezig.

De partij opende echter met een valse noot voor de thuisploeg. Een schijnbaar ongevaarlijke vrije trap van Bart Goor vloog over alles en iedereen heen in de verste hoek voorbij een verraste Jurgen Sierens.

De enthousiaste jongens van Dennis Van Wijk panikeerden niet en stonden zes minuten later al terug op gelijke hoogte. Martijn Monteyne haakte Ivan Perisic, Sherjill MacDonald zette de elfmeter feilloos om.

Het spel ging goed over en weer en het was wachten wie het volgende doelpunt zou scoren. Dat kwam op naam van de jarige Vincent Provoost. De middenvelder knikte een vrije trap van Arturo Ten Heuvel onhoudbaar aan de tweede paal binnen.

Germinal Beerschot reageerde, maar Sierens wou duidelijk zijn foutje uit het begin van de wedstrijd goed maken en de West-Vlaming hield Daniel Cruz -rebound op poging van Haroun- en Sanharib Malki  -kopbal van dichtbij- met uitstekende parades van een doelpunt.

De Syriër scoorde toch nog tegen zijn ex-club. Net voor rust werkte hij een aanval uit het boekje af. Ivan Leko stuurde Goor weg op de linkerflank. De voormalige Anderlechtspeler lepelde het leer perfect voor de voet van Malki, die niet meer kon missen.

Ook in de tweede helft bleven beide ploegen vrank en vrij voetballen, maar waren de kansen schaarser. De beste pogingen waren voor de thuisploeg, maar Roeselare kende pech in de afwerking. Perisic knalde een eerste kans naast en zag Igor Mitreski zijn voorzet bijna in eigen doel werken. Via het hoofd van Pieterjan Monteyne belandde het leer in de handen van Proto.

Monteyne speelde nog een tweede keer geluksengel van Germinal Beerschot. Bij een nieuwe voorzet van Perisic was hij net op tijd om belofteninternational Joeri Dequevy het scoren te beletten. De open doelmond schreeuwde om het leer, maar doelpunten vielen er niet meer. Germinal Beerschot slaagde er na de rust niet meer in om Sierens te bedreigen. (AN)