Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade Edmond Leburton
KV Mechelen vernedert Tubeke
Kevin Vanbuggenhout

Tubeke pakte in zijn laatste vier thuiswedstrijden 10 punten en wou tegen KV Mechelen voort borduren op die nieuwbakken thuisreputatie. De Maneblussers waren echter ruim te sterk in deze degradatietopper en wonnen met 1-5.

Quinton Fortune startte bij Tubeke op de linksachterpositie en maakte net als Valeri Sorokin zijn debuut. Bij KV Mechelen bleef het debuut van Cor Gillis uit. Biset speelde centraal achterin naast Van Dessel en Vrancken op het middenveld.

KV begon het felst aan de partij en zette Tubeke meteen zwaar onder druk. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Perbet kopte een vrije trap op het dak van het doel. Tubeke acteerde nogal agressief en Neels mocht blij zijn dat hij na een fout op Persoons slechts geel kreeg.

De wedstrijd leek reeds in het eerste halfuur beslist te worden. Met drie doelpunten in zeven dolle minuten zetten de bezoekers Tubeke schaakmat. Na slecht ontzetten van Vandelannoite schoot Persoons laag binnen. Twee minuten later werd Asare neergehaald in de zestien. Vleminckx zette de strafschop feilloos om. Met een goed geplaatste vrije trap maakte Gorius het Mechelse feest compleet.

KV Mechelen benutte zijn eerste drie kansen in deze wedstrijd en had Tubeke stevig in zijn greep. Tot plots de 1-3 viel. Een vrije trap viel via Asare ietwat gelukkig voor de voeten van Perbet en de topschutter van de Waals-Brabanders schoot van dichtbij raak. Tubeke putte duidelijk vertrouwen uit dit doelpunt en ging met meer inzet spelen. Mechelen wankelde even, maar stond geen kansen meer toe in de eerste helft.

Tubeke wou aan het einde van de eerste helft een vervolg geven na de koffiepauze. In het begin van de tweede helft zette de thuisploeg ook goed druk naar voren. De bal werd doorgekopt naar de vrijgelaten Sorokin wiens schot met de voet gered werd door Biebauw. De spanning werd helemaal uit de match gehaald met een vierde Mechels doelpunt. Persoons legde breed voor Vrancken en die maakte er met een fantastische pegel in de winkelhaak 1-4 van. Vrancken scoorde hiermee zijn eerste doelpunt voor KV Mechelen.

Deze treffer maakte de wedstrijd dood. KV Mechelen had alles goed onder controle, veel gebeurde er niet meer. Op het uur ontsnapte Santiago aan rood toen hij Mununga neerwerkte. Met nog twintig minuten te gaan werd Fortune wel met een tweede gele kaart naar de kant gestuurd na een tackle met twee voeten vooruit. Een debuut in mineur dus voor de sterspeler van Tubeke.

De ingevallen Dunkovic lukte op het einde bijna de 1-5, Ardouin tikte zijn schot knap in hoekschop. In blessuretijd zou KVM dat vijfde doelpunt toch nog maken. De vrijstaande Rossini kopte van dichtbij de voorzet van Dunkovic binnen en zorgde zo voor de 1-5-eindstand.

Een zwak Tubeke ging in eigen huis met de billen bloot. KV Mechelen werkte de kansen goed af en boekte verdiend zijn grootste overwinning van het seizoen. Tubeke blijft hangen op de vijftiende plaats. Mechelen doet door deze zege uiteraard een gouden zaak en slaat een kloofje van vijf punten met de degradatieplaatsen. (NW)