Stadion: Jules Ottenstadion
Ratten bijten Buffalo's dood
Steurbaut Kersten

Germinal Beerschot lijkt de degradatiezorgen definitief van zich af te schudden. De jongens van Aimé Anthuenis wonnen verrassend op het veld van AA Gent en zelfs de linkerkolom in het vizier.

AA Gent en Germinal Beerschot zijn aan een sterke terugronde bezig, maar de Gentse akker gaf goed voetbal weinig kans. In een troosteloze en kansarme eerste helft bleef de voetballiefhebber op zijn honger zitten.

Randall Azofeifa, in de ploeg voor Tim Smolders, kreeg net voor het half uur voor het eerst de handjes op elkaar. Silvio Proto zweefde zijn vrije trap uit doel. Germinal Beerschot reageerde met een vluchtschot van King, maar ook Bojan Jorgacevic toonde dat hij niet stond te slapen.

De tweede helft bracht wat meer animo. De ingevallen Henri Munyaneza, voor het eerst sinds 9 november op het veld, en Tosin Dosunmu -knap vluchtschot richting kruising en dito parade van Jorgacevic- zorgden voor de eerste dreiging, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Mbaye Leye duwde met een gelukje een hoekschop van Azofeifa voorbij Proto. Een eerdere treffer van Zlatan Ljubijankic werd trouwens terecht afgefloten voor buitenspel.

De Buffalo’s leken de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de bezoekers uit Antwerpen deden in twee minuten tijd de wedstrijd volledig kantelen. Wim De Decker (foto) duwde een voorzet-schot van Ivan Leko van kortbij tegen de netten en Didier Dheedene bezorgde de Ratten binnen de minuut een delirium. Met een strak grondschot gaf de kale verdediger Jorgacevic geen schijn van kans: 1-2.

In een tumultueuze slotfase maakten de Buffalo's nog gelijk, maar scheidsrechter Richard Liesveld keurde het doelpunt af voor een duwfout van Jorgacevic op Proto. Kevin Vandenbergh gaf de Buffalo's een minuut later het nekschot. AA Gent gaat voor de tweede keer op rij onderuit op eigen veld. Germinal Beerschot zet zijn opmerkelijke reeks verder en boekt na Nieuwjaar 14 op 18. (AN)