Datum: 11/04/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jan Breydel
Cercle weet weer wat winnen is
Nico Wieme
| 0 reacties
Cercle weet weer wat winnen is
Foto: © SC

Na een ermbarlijke eerste helft heeft Cercle Brugge in een betere tweede periode ruim afstand genomen van Tubeke.

Beide coaches opteerden voor een gewaagde opstelling. Glen De Boeck zette Honour Gombami op de bank ten voordele van Dejan Kelhar. Albert Cartier liet sterkhouders als Jeremy Perbet, Jason Vandelannoite, Gregory Dufer en Nicolas Ardouin uit de basis. Voor groen-zwart kon de wedstrijd niet beter beginnen. Kanu werd neergelegd aan de rand van de zestien en Sergiy Serebrennikov kegelde de vrijschop mooi in de rechterhoek.
 
Wie dacht dat Cercle op zijn elan zou doorgaan, kwam bedrogen uit. De Bruggelingen kregen maar geen lijn in hun spel en de bezoekers, vooral uitblinkend in potig spel, begonnen stilaan in hun kansen te geloven. Gauthier Diafutua kreeg twee kansen, maar zijn eerste poging belandde in het net, zijn tweede schot zoefde over de kooi van Bram Verbist.
 
Het enige noemenswaardige wapenfeit in de voor het overige zeer flauwe eerste helft was een opstootje tussen Diafutua en Anthony Portier. De spits van Tubeke revancheerde zich op de Cercleverdediger en verdiende een donkerrode kaart. Ref Geert Barbry zag de actie echter niet en liet gewoon doorspelen. Even later was diezelfde Diafutua dicht bij de gelijkmaker, maar de bal werd op de lijn gekeerd. In blessuretijd viseerde Kanu nog de vuisten van Mario De Matos en Thomas Buffel besloot nipt over na een mooie individuele actie.
 
Onmiddellijk na de rust zette Valery Sorokin zich goed door op de rechterflank. Zijn voorzet bereikte Diafutua die gretig neerging over het been van Denis Viane, maar Barbry gaf hier geen strafschop voor. Acht minuten ver in de tweede helft kreeg Cercle het deksel op de neus. Muscal Mvuezolo zette voor van op links en Sorokin trapte de bal mooi in één tijd overhoeks voorbij Verbist.
 
De Bruggelingen waren even aangeslagen, maar herstelden zich vlug. In zes minuten tijd maakte Frederik Boi Tubeke volledig af. Eerst had de volledig vrijstaande Cercleverdediger/middenvelder een pas van Buffel maar binnen te tikken. Even later devieerde hij aan de eerste paal subtiel een gemeten voorzet van Kanu.
 
Een kwartier voor tijd was het kalf helemaal verdronken voor de Waals-Brabanders. Boi zonderde Kanu alleen af voor De Matos, maar de Braziliaan miste onbegrijpelijk. Via de kluts belandde de bal in de voeten van de ingevallen Gombami en die werkte beheerst af. Zo kon Cercle na vijf nederlagen op rij en een 4 op 30 eindelijk nog eens de smaak van een zege proeven. Voor Tubeke lijkt het kalf in eerste klasse verdronken.
Herbeleef Cercle Brugge - Tubeke