Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent eenvoudig langs Westerlo
Fabian Morren

AA Gent heeft een prima zaak gedaan in de strijd om Europees voetbal. De Buffalo's versloegen Westerlo met 2-0. Gent klimt naar de vierde plaats in het klassement en heeft drie punten voorsprong op Westerlo en RC Genk.

In een leuk wedstrijdbegin was de eerste kans voor de bezoekers. Wouter Scheelen stelde Jorgacevic op de proef, maar de doelman van AA Gent was bij de pinken. Nadien nam de thuisploeg over. Rond het kwartier leverde dat ook een doelpunt op. Op aangeven van Bryan Ruiz trapte Milos Maric de bal heerlijk in de kruising.

Vijf minuten later scoorde Ljubijankic, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Even nadien viel de 2-0 toch. Na een overtreding van Nico Van Kerckhoven wees scheidsrechter Luc Wouters naar de stip. Bryan Ruiz zette de penalty vervolgens om.

Ljubijankic scoorde nog voor de rust opnieuw, maar alweer werd zijn doelpunt afgekeurd. De aanvaller stond buitenspel na het schot van Ruiz. Ook nadien was de thuisploeg gevaarlijk. Een vrije trap van Azofeifa werd goed gepareerd door doelman De Winter. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit in de eerste helft.

Na de pauze ging het tempo omlaag en werden de kansen schaarser. Westerlo probeerde wat aan de achterstand te doen, maar het was nauwelijks gevaarlijk. Gent liet in het slotkwartier de 3-0 liggen. Zo miste trapte Ruiz hoog over en trapte Myrie oog in oog met De Winter op de Westelse doelman. Het bleef echter zonder gevolgen, want de zege was toen al lang veilig. (AN)