Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Club wint na lastige eerste helft
Rita De Meyer

Club Brugge heeft tegen Westerlo weer aangeknoopt met de zege. Na een heel moeilijke eerste helft won blauw-zwart uiteindelijk met 2-0 dankzij twee goals van Wesley Sonck.

Het eerste kwartier was volledig voor Westerlo. De bezoekers dwongen liefst vier kansen af, maar vergaten te scoren. Na een minuut was er een knappe actie van Ruiz, maar Stijn Stijnen redde met de voet. Nadien dreigde Sarki met een schot dat over ging.

Nauwelijks vier minuten later was het opnieuw de beurt aan Ruiz. Hij krulde de bal maar nipt naast. De vierde mogelijkheid was voor Tomou, die op Stijnen besloot. Club was in die tijd nog niet aan het doel van De Winter geweest, maar stond na een kwartier toch maar mooi op voorsprong.

Sonck zet strafschop om

Nadat Tomou de bal (onvrijwillig) tegen de arm kreeg, wees ref Nzolo meteen naar de stip. Wesley Sonck liet die unieke kans niet liggen. Even later kreeg Karel Geraerts een uitstekende kans om de score te verdubbelen, maar De Winter hield Westerlo recht.

Wie dacht dat Club gelanceerd was, kwam bedrogen uit. Westerlo nam opnieuw over en bleef de lakens uitdelen in het Jan Breydelstadion. Vooral Ruiz was vaak gevaarlijk, maar Stijnen was niet van plan om een bal binnen te laten. Op slag van rust was Vargas wel nog heel dicht bij de 2-0.

Donderpreek helpt

Wat volgde was allicht een donderpreek van Club-coach Jacky Mathijssen tijdens de rust. Het miste alvast zijn effect niet. Blauw-zwart kwam veel scherper uit de kleedkamers en kreeg vroeg in de tweede helft ook een goeie kans: Vargas mikte echter naast.

Ook Karel Geraerts trapte, op aangeven van Vargas, naast. Westerlo dreigde enkel via een schotje van Tomou. Het tweede doelpunt van Club kon echter niet uitblijven. Akpala legde af op Sonck en die scoorde meteen zijn tweede treffer van de avond.

Nadien controleerde Brugge de wedstrijd. Akpala en de bedrijvige Vargas kwamen zelfs nog dicht bij een derde treffer. De zege kwam op geen enkel moment nog in gevaar. Met tien punten uit vijf wedstrijden ligt blauw-zwart op koers om Anderlecht in te halen.

Verslaggever: Fabian Morren. (AN)