Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem houdt punten thuis
Kevin Vanbuggenhout

Zulte Waregem en Tubeke stonden op de zesde speeldag voor een belangrijke wedstrijd. Beide ploegen bevonden zich onderaan het klassement en konden de punten goed gebruiken.

Zulte Waregem-coach Franky Dury had voor de match tegen Tubeke zijn volledige spelerskern ter beschikking. Dury liet Stijn Meert verrassend op de bank. Albert Cartier zat wel met enkele gekwetsten. Hij bracht twee wijzigingen door ten opzichte van het elftal dat met 0-1 verloor van Standard. Vandelannoite en Dufer startten in de plaats van Brouckaert en Ramaël.

De toeschouwers zagen een bitsig wedstrijdbegin. Gelukkig verminderde dat al snel. Wat de toeschouwers niet te zien kregen was een goede wedstrijd. Er viel weinig animo te bespeuren aan de Gaverbeek. Het werd een matige eerste helft met weinig kansen. Zulte Waregem nam het initatief, maar had het niet onder de markt met een goed georganiseerd Tubeke. Een bedrijvige Diafutua was het dichtst bij de 0-1. In het slot van de eerste helft schoot Zulte Waregem wakker en werd de thuisploeg dreigender via Roelandts.

Zulte Waregem moest uit een ander vaatje tappen en deed dat dan ook meteen na rust. Waregem drukte Tubeke onmiddellijk tegen het eigen doel en ging nadrukkelijk op zoek naar een voorsprong. Roelandts kopte een hoekschop bijna in doel, de bal werd op de lijn gered. Karel D'Haene mocht vrij inkomen en trapte een hoekschop van Van Zundert van dichtbij naast. Zeven minuten ver in de tweede helft was het wel prijs. Na een pass tussendoor van Roelandts lieten Neels en Vandelannoite de bal liggen voor Mutomba. Hij plaatste de bal in doel: 1-0, verdiend voor Zulte Waregem. Na de 1-0 controleerde Zulte Waregem de partij. Tubeke gaf niet de indruk nog iets terug te kunnen doen. Doelpuntenmaker Mutomba geraakte gekwetst en vroeg om zijn vervanging, Stijn Meert mocht dan toch zijn opwachting maken. In de laatste twintig minuten kwam de partij weer tot leven. Tubeke kwam plots wel opzetten. Bossut pakte uit met een kattesprong om een poging van Villano te keren. Kort erna ging de ingevallen Ramaël voorbij Reina en zette laag voor. Diafutua schoot de kans op de gelijkmaker hoog over. Zulte Waregem liet zich niet onbetuigd en de ingevallen Subotic liet zich verschillende keren opmerken, echter zonder resultaat. Hij dolde met drie verdedigers van Tubeke en schoot recht op Ardouin. Toen Zulte Waregem veel ruimte weggaf kreeg Dufer dè kans op de gelijkmaker. Dufer trof de vuisten van Bossut. Zulte Waregem pakte drie broodnodige punten na 1-0 winst.

Zulte Waregem beleefde geen gemakkelijke avond, maar klaarde de klus alsnog in de tweede helft en rijfde zo een verdiende overwinning binnen. Zulte Waregem stijgt na deze zege naar de tiende plaats. Rode lantaarn Tubeke moet met een 1 op 18 zijn 'mission impossible' voortzetten.