Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Het Kuipje
Dekelver velt mak Standard
Steurbaut Kersten

Standard heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op het veld van Westerlo ging een zwakke landskampioen met de billen bloot. Dieter Dekelver bezeglede het lot van de Rouches met twee doelpunten.

Standard speelde een bijzonder matte wedstrijd. De Rouches monopiliseerden het leer, maar deden er opvallend weinig mee. Alleen Milan Jovanovic kon Yves De Winter bedreigen. De Serviër kopte de eerste kans van de wedstrijd op de voeten van de Westelse doelman.

Westerlo toonde zich voor rust zeer efficiënt. Bij de eerste kans was het meteen raak. Dieter Dekelver was er als de kippen bij om een afgeblokt schot van Oleksandr Iakovenko via de paal voorbij Sinan Bolat te prikken. Hetzelfde duo zorgde net voorbij het halfuur voor de dubbele voorsprong. Iakovanko stuurde Dekelver alleen richting Bolat. De Limburger bleef ijzig kalm en plaatste de 2-0 beheerst naast de Turkse doelman.

Jovanovic kreeg weinig steun van zijn ploegmaats en probeerde dan maar alleen om de scheve situatie recht te zetten. Hij kreeg echter geen strafschop nadat hij na een solo door de geel-blauw defensie onderuit werd gehaald. Net voor rust stifte hij het leer op het dak van het doel.

Ook in de tweede helft bleef Standard ver onder niveau en maakte het nooit aanspraak op puntengewin. Met Jovanovic haalde Laszlo Bölöni bovendien zijn meest dreigende speler naar de kant. Pas in de slotfase konden de Rouches gevaarlijk zijn. Een gekraakt schot van de ingevallen Cyriac hobbelde naast.

Westerlo kwam nog een paar keer dicht bij de 3-0. Een schot van Rachid Farssi werd door Bolat in hoekschop getikt, Bertin Tomou knikte het leer net naast het doel van de bezoekende doelman. Dekelver was nog dicht bij zijn derde van de avond. Hij knikte de bal over de uitgekomen Bolat, maar besloot dan -na stoorwerk van Ricardo Rocha- op de paal.

Het bleef dus 2-0, meteen Standards eerste nederlaag van het seizoen. (AN)