Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stayen
Sint-Truiden pakt nog eens een punt
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden heeft na zeven nederlagen op rij nog eens een punt gepakt. De Kanaries speelden thuis 1-1 gelijk tegen Cercle.

STVV startte het best in een matige eerste helft. De eerste kans was voor Sidibe, die pal op doelman Coppens trapte. Een kwartier later was diezelfde Sidibe er opnieuw dicht bij, na een uitbraak vond hij echter alweer Coppens op zijn weg. Cercle kwam langzaam in de wedstrijd, maar was naar het einde van het eerste deel toe wel even gevaarlijk. Bozovic scoorde zelfs, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Nipt, maar wel terecht.

In de tweede helft werd er uiteindelijk toch gescoord. Delorge kwam oog in oog met Coppens en faalde niet. Lang duurde het Limburgse feestje echter niet. Nyoni duwde de bal via Mignolet en de paal in doel: 1-1.

Daarna ging Cercle actief op zoek naar de winning goal. De kansen kwamen er wel, maar gescoord werd er niet meer.