Datum: 17/10/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Luminus Arena
Bolat laat ploegmaats in de steek
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Bolat laat ploegmaats in de steek
Foto: © SC

Racing Genk blijft ook na elf speeldagen ongeslagen in de Belgische competitie. De Limburgers wonnen met 4-2 van Standard, dat ruim een uur met tien speelde. Jelle Vossen maakte zijn veertiende treffer van het seizoen.

Als Racing Genk en Standard elkaar ontmoeten, hangt er spanning in de lucht. Is het niet tussen de lijnen, dan gebeurt er wel iets naast het veld. Deze keer eiste ex-Genk-speler Sinan Bolat een hoofdrol op. De Turkse goalie van de Luikenaars pakte na ruim een halfuur spelen een domme en overbodige kaart.

Blitzstart

Na een blitzstart van de thuisploeg zag het er al niet zo goed uit voor Standard. De wedstrijd was nog maar twintig seconden ver of Marvin Ogunjimi had de score al geopend. Na een sublieme pass van spitsbroeder Jelle Vossen, duwde hij het leer beheerst voorbij Bolat. Joao Carlos verlengde met de tip een vrije trap van Daniel Tözser: 2-0.

Twee weken geleden speelde Standard landskampioen Anderlecht nog met 5-1 terug naar Brussel, maar in de Cristal Arena stelden de Luikenaars teleur. Er was wel balbezit, maar daar werd veel te weinig mee gedaan. Het was dan ook vanuit het niets dat Mehdi Carcela de bezoekers terug in de wedstrijd bracht. De Belgische Marokkaan zette zich goed door en verzilverde zijn eerste goede actie met de aansluitingstreffer.

Maar dan drukte Bolat de hoop op een ommekeer domweg de kop in. De Turkse goalie had overschot van gelijk dat hij Jelle Vossen viseerde toen die iets te fel doorging, maar een speler moet zich leren beheersen. Met één woord richting scheidsrechter/tegenstander hypothekeerde hij de winstkansen van de Rouches.  

Veertien

Dominique D’Onofrio offerde Cyriac op voor Kristof Van Hout, maar de rijzige doelman mocht zich nog voor  de rust een keer omdraaien. Een slechte pass van Victor Ramos zette de Genkse counter op gang. Vossen maakte op aangeven van een zwak spelende Kevin De Bruyne zijn veertiende van het seizoen.

De klus leek geklaard, maar Racing Genk bracht zichzelf toch nog onnodig in de problemen. Er was te weinig controle en rust. Aanvallend verliep het anders zo flitsende samenspel veel te slordig. De bleke De Bruyne werd na een uur terecht gewisseld.

Toch had het vroeg na rust al afgelopen moeten zijn, maar Thomas Buffel en Tözser hinderden elkaar op weg naar de 4-1. Aan de andere kant zorgde Mohamed Tchité opnieuw voor de aansluiting. Bijna zette de Luikse spits de bordjes terug langszij, maar Thibault Courtois bracht redding.

Maximum in eigen huis

De supporters bibberden naar het einde, maar Tözser besliste in de toegevoegde tijd definitief de wedstrijd. Racing Genk behoudt thuis het maximum van de punten en stopt de opmars van Standard, dat nu al negen eenheden minder telt dan de Limburgse leider.

Vooraf