Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Luminus Arena
Genk krijgt deksel op de neus tegen Westerlo
Robby Morren

Westerlo heeft opnieuw voor een verrassing gezorgd. De Kempense club versloeg Racing Genk met 0-2 nadat het enkele weken geleden ook al Anderlecht met 2-0 had verslagen. Genk speelt zo zijn leidersplaats en dure punten in de strijd om de titel kwijt.

Hoewel Westerlo zich niet kwam ingraven begon Racing Genk goed aan de wedstrijd en had het tijdens de eerste 20 minuten 3 uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo besloot Vossen al in de 2e minuut op de paal, moest Deelkens goed plat om een voorzet richting De Bruyne te onderscheppen en devieerde opnieuw Vosssen een voorzet van Buffel maar net naast de verkeerde kant van de paal.

Ook in de daaropvolgende minuten was het eenrichtingsvoetbal en Genk verdiende wel een voorsprong maar de kansen die de competitieleider wist te versieren bleven onbenut. De beste mogelijkheid kwam nog van Ogunjimi die zijn schot van kortbij zag afwijken op een verdediger waardoor de bal in hoekschop ging in plaats van in doel. Enkele minuten later scoorde diezelfde Ogunjimi dan toch maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Westerlo kon daar in die eerste helft op enkele vrije trappen en hoekschoppen na maar weinig tegenover stellen.

In het begin van de tweede helft kon Westerlo even voor dreiging zorgen. Er kwamen enkele goede acties en een een kopbal van Dekelver ging maar net naast. Het was toch opnieuw Genk dat al snel de wedstrijd weer in handen nam en voor dreiging zorgde. Ogunjimi kende pech toen hij zijn kopbal op de paal zag stranden.

De thuisploeg bleef druk uitoefenen en er kwamen nieuwe mogelijkheden voor Ogunjimi, Matoukou en een bedrijvige Barda maar het bleef bij telkens net niet. Hoewel Genk steriele druk bleef ontwikkelen, was het Westerlo dat een kwartiertje voor tijd heel dicht bij een doelpunt kwam. De Petter bediende met een mooie doorsteekpass Dekelver die maar net naast besloot.

Het was een serieuze waarschuwing voor Genk dat 10 minuten voor tijd toch het deksel op de neus kreeg. Een schot vanop de grote rechthoek week af en kwam zo tot bij de vrijstaande Paulo Henrique die de bal droog tegen de netten knalde. Nog enkele minuten later bracht Farssi de stand op 0-2. Hij werd mooi bediend door Paulo Henrique en legde de bal zuiver in de linkerbenedenhoek.

Genk blijft zo met lege handen achter nadat het 80 minuten de baas was maar pech kende bij de afwerking.