Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Het Kuipje
Zulte Waregem redt punt in slotfase
Fabian Morren

Westerlo heeft in extremis de zege uit handen gegeven tegen Zulte Waregem. Een laat doelpunt van Bokila bezorgde de bezoekers nog een punt.

In de eerste helft viel er weinig te beleven in de Kempen. Bij Westerlo was Brüls zeer bedrijvig, maar tot grote kansen leidde dat niet. 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Tijdens de rust gooide Jan Ceulemans zijn joker Liliu in de strijd. Die zorgde net als tegen Eupen voor heel wat dreiging en lag ook meteen aan de basis van een doelpunt. Zo lokte hij een strafschop uit. Steven De Petter faalde vervolgens niet vanaf de stip.

Liliu zorgde ook nadien voor dreiging. Scoren lukte hem echter niet en dat brak de thuisploeg nog zuur op. Op aangeven van Habibou kon Bokila in de 89ste minuut de gelijkmaker scoren.