Datum: 28/01/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Luminus Arena
Genk zet forfaitcijfers op het scorebord
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk zet forfaitcijfers op het scorebord
Foto: © SC

RC Genk heeft gepast gereageerd na de magere 4 op 9. Een sterke eerste helft, met De Bruyne en Buffel die sterk acteerden, volstond voor een ruime 5-0 overwinning tegen een onmachtig OH Leuven.

Robby Morren in Genk

Trainer Mario Been moest nog voor de wedstrijd sleutelen want Nadson kon niet spelen. Hij posteerde Hubert naast Simaeys centraal achterin en Camus mocht naast Tözser op het middenveld starten. Voorin kreeg Barda de voorkeur op Benteke.

Doelpuntenfestival
De transferperikelen moeten uit de hoofden van de Genk-spelers zijn want wat de elf Genkies op de mat legden in de eerste helft was indrukwekkend. Na een goed halfuur stond het al 4-0 en het had zelfs 6-0 kunnen staan maar Vossen verkoos een hakje boven een pass tot bij de vrijstaande Tözser en miste nog een controle waardoor hij zich op enkele meters van Kaminski nog de bal liet ontfutselen. Het was Kevin De Bruyne die zijn kunnen etaleerde en rond het kwartier 2 keer scoorde in 3 minuten. Wat later trapte Buffel zijn tweede assist van de avond tot bij Vossen die het leer via de grond over Kaminski werkte. Een bedrijvige Buffel kopte zelf de 4-0 binnen op voorzet van Camus.

Iakovenko
Ronny Van Geneugden probeerde bij te sturen en bracht tijdens de rust Raymaeckers en Iakovenko, die voor het eerst in het shirt van OHL speelde. Genk leek genoegen te nemen met de 4-0 en OH Leuven kon enkele keren dreigen via Chuka maar het was telkens net niet. Camus krulde aan de overkant een vrije trap vanop zo'n 30 meter nipt naast de winkelhaak. Toch kwam de forfaitscore nog op het bord: Anele dweilde de flank af en speelde uitstekend in op Benteke die het leer voorbij Kaminski werkte. Ayub had nog de 6-0 aan de voet maar Dejmek kon verhinderen dat de bal over de doellijn rolde.

Racing Genk spoelt zo de nederlaag tegen KV Mechelen door en blijft in de top zes, OH Leuven moet op zijn hoede blijven in de strijd om de degradatie.

Herbeleef KRC Genk - OH Leuven

Vooraf