Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Guldensporenstadion
KVK en Essevee kunnen niet scoren in slap streekduel
Tomas Taecke

KV Kortrijk en Zulte Waregem hebben de punten na een mager burenduel gedeeld (0-0). Essevee kreeg de beste kansen maar slaagde er niet in de zege af te dwingen.

Kortrijk en Zulte Waregem kwamen niet tot scoren in dé wedstrijd van het jaar voor beide teams. In een slordige derby kregen de bezoekers de beste mogelijkheden terwijl Bossut zich nauwelijks hoefde te onderscheiden. Kortrijk had iets meer balbezit, waardoor een gelijkspel uiteindelijk het correcte resultaat was.

Tomas Taecke in Kortrijk

In een pittig wedstrijdbegin ontsnapte KVK na drie minuten aan een tegentreffer. Chevalier kon vanop rechts alleen op Van Hout gaan, de Fransman mikte op de paal. Essevee trok het laken in de beginfase naar zich toe maar kon het balbezit niet omzetten in mogelijkheden. Kortrijk reageerde enkel via een slap schot van Nfor.

De Kortrijkse fans schaarden zich achter de thuisploeg waardoor het belang van deze derby bij de spelers begon door te dringen. Monrose kon op voorzet van Wijns van dichtbij koppen, maar besloot over. Ook Nfor trapte van buiten de grote rechthoek rakelings voorlangs. Intussen ging ook Habibou zijn kans, eveneens zonder succes.

De Kortrijkse storm ging even snel weer liggen en het niveau van de wedstrijd daalde met de minuut. Beide ploegen oogden wat nerveus, waardoor de wedstrijd getekend werd door slordigheden en balverlies. Op de het schot van Chevalier tegen de paal na, slaagde geen van beide ploegen erin de vijandige doelman aan het werk te zetten. De ruststand was even ontgoochelend als logisch 0-0.

Na de pauze was het Veselinovic die voor de eerste dreiging zorgde. De huurling van de koploper knikte op hoekschop net voorlangs. De tweede grote kans van de wedstrijd was echter opnieuw voor de bezoekers. Delaplace sneed op snelheid langs twee tegenstrevers, maar besloot dan met links nipt langs de verkeerde kant van de paal.

Vanhaezebrouck bracht Chavarria op het uur binnen de lijnen terwijl Essevee op de helft van zijn ploeg begon te spelen. Eerst werd een vluchtschot van de Fauw in extremis op de doellijn gekeerd, nauwelijks één minuut later kwam Habibou een voetje te kort om de voorzet van Berrier binnen te glijden. Diezelfde Berrier ging kort daarop zelf zijn kans, Van Hout stond op de goeie plek.

Twintig minuten voor affluiten bracht Dury met Rossini een ex-Kortrijkzaan in het veld. Ondertussen was de wedstrijd net als in de eerste helft na een stevig begin opnieuw volledig verwaterd. De twee teams waren gewaagd aan elkaar, geen van beiden kon zich onderscheiden. Na negentig minuten was de stand onveranderd, een resultaat waar zowel Kortrijk als Zulte Waregem weinig mee opschieten.