Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Charles Tondreau
Scifo wint bij zijn debuut
Andrea Doino

Bergen ontving vanavond Beerschot in het Stade Charles Tondreau . Voor Enzo Scifo was het de eerste wedstrijd als trainer van de Henegouwers. De voormalige Rode Duivel kon niet beter beginnen. De Henegouwers wonnen met 4-2.

In de beginfase was Bergen de betere ploeg, maar ze kregen geen kansen. Beerschot kwam beter in de partij en was gevaarlijk via MacDonald. Na een kwartier werd het doelpunt van Dayan onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later hadden de Antwerpenaren wel prijs. De Decker tikte de bal voorbij Werner.

Bergen had geen enkele kans gehad in het begin, maar bij de eerste goede combinatie was het meteen prijs. Perbet werd door Dries Wuytens vastgehouden in de zestien en de scheidsrechter wees meteen naar de stip. De Franse aanvaller zette de penalty feilloos om maakte zijn negentiende doelpunt in de Jupiler Pro League.

Het doelpunt gaf de ploeg uit Henegouwen wat vertrouwen maar toch was het Beerschot dat terug op voorsprong kwam. Bergen verdedigde zwak uit en MacDonald profiteerde daarvan. Hij schoot de bal in de kortste hoek binnen. Lang kon Beerschot daar niet van profiteren. Wuytens werkte de bal slecht weg en Van Imschoot krulde de bal net buiten de zestien heerlijk binnen met zijn linker.

Nog voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een knappe actie van Pottiez wipte Perbet de bal heerlijk over Stijn Stijnen. Het tweede doelpunt van de avond en nummer twintig in de competitie voor de Fransman dat hem zeker vertrouwen heeft gegeven. Bergen kon nog bijna een vierde keer scoren voor de pauze maar Stijnen reageerde alert. Even later kreeg Losada een heel goede kans om nog gelijk te maken, maar hij trapte zijn vrije trap wild in de muur.

Na de pauze kwam de wedstrijd nogal traag op gang. In de zeventigste minuut kon De Decker knap uithalen, maar Werner reageerde alert op zijn poging. Aan de overkant was Perbet gevaarlijk. De Fransman beleefde duidelijk een goede avond, want op aangeven van Ibou maakte hij zijn derde van de avond. De bal week af op een verdediger van Beerschot, dus het doelpunt werd niet toegekend aan de Fransman.

De tweede helft was minder interessant als de eerste. Scifo won bij zijn debuut met 4-2 en Perbet nam twee van de vier doelpunten voor zijn rekening. Een coachwissel in Bergen was dus blijkbaar een positieve zaak.