Datum: 11/09/2011 18:00
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Lotto Park
Jovanovic effent het pad naar makkelijke zege

Onder impuls van een steeds sterker spelende Milan Jovanovic heeft Anderlecht met niet al te veel moeite Kortrijk opzij kunnen zetten. De bezoekers konden rekenen op een goede doelman Van Hout, maar konden zelf te weinig dreiging brengen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht speelde met Wasilewski en Deschacht op de backposities en Suarez diep in de spits. Na een gelijkopgaand wedstrijdbegin nam de thuisploeg al snel het heft in handen. De creatieve spelers van de Brusselaars bezorgden de centrale verdedigers van Kortrijk heel wat problemen.

Jovanovic, alweer
En het werd erger, want Vandenbroeck moest na tien minuten al naar de kant. De wissel bracht de manschappen van trainer Hein Vanhaezebrouck even uit concentratie en daar profiteerden Suarez en Jovanovic van. De Argentijn leverde de schitterende voorzet met buitenkant rechts, de Serviër versloeg dubbele meter Van Hout tegenvoets. Mooie combinatie en meteen de eerste goal van Jovanovic voor eigen publiek.

Paars-wit domineerde de eerste helft en had nog een aantal kansjes om de score hoger op te drijven, maar een uitstekende Jovanovic en Kljestan stuitten op Van Hout die zijn ploeg behoedde voor een grotere achterstand. Enige dubieuze fase in die eerste helft was de tackle van Kouyate op Chavarria in de zestien. Discutabel, maar het leek correct.

Biglia bedient Gillet
Anderlecht deed verder op het elan van de eerste helft en liet een paar knappe combinaties zien. Suarez miste net dat beetje geluk bij de afwerking. Tussendoor had Pavlovic de Brusselaars ook wel een waarschuwing gegeven waar Proto tussenbeide moest komen.

De druk werd tijdens een goede periode van Anderlecht echter onhoudbaar voor de West-Vlamingen. Een vrije trap lag aan de basis van de 2-0. Iedereen verwachtte dat Biglia de bal het pak zou insturen. In plaats daarvan bediende hij over de grond de lopende Gillet. Die klopte Van Hout door de bal tussen de benen van de immense doelman door te spelen.

Anderlecht controleerde en deelde nog slechts sporadisch een speldenprik uit. De immer dreigende Suarez kon wel een paar keer serieus steken, maar ook Van Hout speelde ook een uitstekende match. De minst gepasseerde doelman in eerste hield de Argentijn twee keer van de 3-0. De zege van Anderlecht kwam echter nooit meer in gevaar.