Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Cercle alleen leider na lastige zege tegen Beerschot
Tomas Taecke

Cercle Brugge is alleen leider na een 2-1 thuisoverwinning tegen Beerschot. Aan de rust leek de wedstrijd beslist na twee knappe goals van Rudy, maar groen-zwart moest nog tot de slotminuut zwaar aan de bak om de zege veilig te stellen.

Beide ploegen kozen in de beginfase meteen voor de aanval, wat een interessant openingskwartier opleverde. Veel kansen vloeiden daar echter niet uit voort. Halfweg de eerste helft verzilverde Rudy de eerste echte kans uit de wedstrijd. Na een fantastische hakbal van Baldé zette de smaakmaker zijn ploeg op voorsprong.

Beerschot probeerde terug in de wedstrijd te komen maar mocht blij zijn wanneer Van der Heyden voor een drieste tackle niet werd uitgesloten. Ook Delic en Losada pakten ondertussen geel. Vlak voor de rust zette opnieuw Rudy zijn ploeg op rozen. De uitblinker rondde een prachtige persoonlijke actie af met zijn tweede goal van de wedstrijd.

Na de kampwissel raapte Beerschot zijn moed samen en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Eerst miste Sidibe van dichtbij maar even later brak hij de wedstrijd toch open wanneer hij Verbist van dichtbij het nakijken gaf.

Beerschot trok bijgevolg alle registers open op zoek naar de gelijkmaker. Custovic was er dicht bij maar Verbist pakte uit met een sublieme redding. Ook Sidibe had de gelijkmaker tweemaal aan de voet maar de spits verzuimde zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen.

Cercle is voor het eerst sinds mensenheugenis alleen leider in de Belgische competitie. KV Mechelen en AA Gent kunnen de Bruggelingen morgen wel nog bijbenen.