Datum: 10/11/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jan Breydel
Cercle sleept hoopgevend punt uit de brand
Tomas Taecke
| 0 reacties
Cercle sleept hoopgevend punt uit de brand
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft onder Foeke Booy een eerste resultaat geboekt. De rode lantaarn keek na een slap uur en twee goals van Mboyo tegen een dubbele achterstand aan, maar kon in extremis toch nog een bemoedigend punt thuishouden (2-2).

Tomas Taecke in Brugge

Foeke Booy drukte meteen zijn stempel als hoofdtrainer van groen-zwart. Carvalho en Van Roose begonnen op de bank, Portier en Wils vormden het centrale duo. Voorin werd Gudjohnsen geflankeerd door Rudy en Bakenga. Peeters gaf De Smet opnieuw het vertrouwen en recupereerde ook Maréval. Ook Foket liep er vanaf de eerste minuut bij, Gecov en Wallace namen plaats in de dug-out. In het regenachtige Jan Breydelstadion werden de vijandigheden net voor het kwartier geopend. Beide teams bakten er weinig of niets van totdat Mboyo vanuit het niets de partij openbrak. De international krulde de bal voorbij Verbist in de verste hoek, AA Gent stond al snel 0-1 voor. Pas halverwege de eerste helft kon Cercle doelman Padt voor het eerst aan het werk zetten. De Gentse goalie had enige moeite om het voorzet-schot van Cornelis uit zijn doelvlak te weren.

Mboyo brengt zwak Gent 0-2 voor

In een matige wedstrijd namen de Buffalo's voorbij het halfuur de volgende kans voor hun rekening. Melli kon op hoekschop van De Smet vrij koppen, Verbist pareerde met de voeten. Aan de overzijde kon Gudjohnsen Rudy afzonderen, maar Padt voorkwam de gelijkmaker. De daaropvolgende hoekschop leverde groen-zwart nog een dikke kans op. Bakenga kopte goed door, Smolders kwam een voetje te kort aan de tweede paal. Nog was het niet gedaan: Evens nam een nieuwe hoekschop op de slof, opnieuw stond Padt in de weg. Op twee minuten tijd gebeurde er meer dan dat er in het openingshalfuur te noteren viel. Cercle kon het tij ondanks de mogelijkheden niet meer keren en ging met een nipte achterstand de kleedkamers in.

Cercle kwam met verse moed uit de catacomben maar kreeg al snel een nieuwe tik. Evens haalde De Smet knullig onderuit in de grote rechthoek, Mboyo tekende zijn tweede van de dag aan (0-2). De Buffalo's zaten kort na de kampwissel op rozen. Groen-zwart kwakkelde rustig verder totdat Rudy op het uur uit het niets voor de aansluitingstreffer zorgde. Evens kon doorkoppen op hoekschop, de vleugelspits van de Bruggelingen tikte eenvoudig binnen (1-2). Cercle putte moed uit de treffer en kwam via D'Haene bijna langszij. Groen-zwart drong aan maar gevaarlijk was het allemaal niet. Ondertussen loerde Gent op de counter en een mogelijk beslissend tegendoelpunt. Soumahoro was er één keer dicht bij, maar zijn schot ging rakelings naast.

Bakenga en Rudy bezorgen Cercle een punt

Halverwege de tweede helft klom de thuisploeg toch langszij. Rudy trok voor, Carvalho liet de bal netjes lopen en Bakenga schoot zijn vierde treffer in drie wedstrijden tegen de touwen (2-2). Onverdiend was het zeker niet, want ook AA Gent had tot dan toe weinig hartverwarmende acties op de mat gelegd. Een kwartier voor inrukken trapte Van Eenoo zijn team bijna naar de zege, maar opnieuw was Sergio Padt de redder in nood. En ook Bakenga was dicht bij een tweede treffer: de Noor slalomde tussen de bezoekende verdedigers en schoot vervolgens hard in het zijnet. Vooral Cercle ging na de gelijkmaker vol voor de drie punten, maar toch bleef de vereniging op een puntendeling steken. Na een slap eerste uur en een 0-2-achterstand pakte de hekkensluiter tegen een matig AA Gent alsnog een hoopgevend punt. Bob Peeters heeft na twee partijen nog niet kunnen vieren bij zijn nieuwe Oost-Vlaamse werkgever.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Cornelis Hans 90' -
Portier Anthony 90' -
Wils Stef 90' -
Evens Bernt A   90' -
Van Eenoo Lukas   90' -
Vidarsson Arnar 45' -
Smolders Tim 58' -
Cachicote da Rocha Carlos Wilson âš˝ A 73' -
Gudjohnsen Eidur 90' -
Bakenga Mushagalusa âš˝ 90' -
  Bank G Beoordeel
Coppens Jo -  
Mestdagh Niels -  
Van Roose Karel -  
Iachtchouk Oleg -  
Carvalho William 45' -
D'Haene Kristof 32' -
Uchebo Michael 17' -

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' -
Rafinha Rafael Scapini   90' -
Nahayo Valery 45' -
Melli Juan Alberto 90' -
Maréval Rémi A 90' -
N'Diaye Mamatou 90' -
Foket Thomas   62' -
Arzo CĂ©sar 90' -
De Smet Stijn 90' -
Mboyo Ilombé ⚽ ⚽ 90' -
Soumahoro Yaya   90' -
  Bank G Beoordeel
Maes Kristof -  
Gecov Marcel -  
Van der Bruggen Hannes -  
Arbeitman Shlomi -  
Wallace Fernando 45' -
Kola Rodgers 28' -
Raman Benito -  
Herbeleef Cercle Brugge - KAA Gent

Vooraf